strandkézilabda

2019.07.01. 13:59

Strandépítős ezüst a Balaton partjáról

A minap Balatonfüreden rendezték meg a soron következő magyar kvalifikációs tornát, ahol a Salgótarjáni Strandépítők két női csapattal indult.

A Salgótarjáni Strandépítők ezüstérmet szerző női együttese

A női mezőnyben az idén már szép sikereket elérő Strandépítők Girls mellé egy B csapat is csatlakozott, akik egy fiatalokból álló kerettel vágtak neki a tornának. A megmérettetésre 6 csapat nevezett, így minden csapat 5 csoportmérkőzést játszott.

A B csapat a csoportmeccseket követően az 5. helyért csapott össze a DESZ-épekkel, amely során 2–0-s vereséggel végül a 6. helyen zártak. A Strandépítők Girls első számú csapata a “csoportból” második helyen jutott tovább, majd az elődöntőben szétlövésben győzték le a Glass Stúdió Nyúlon Túl BHC-t, így a döntőben – a Novi Sad-i EBT tornához hasonlóan – ismét az OVB Beach Girls csapatával találkoztak. Két szoros szettben sajnos megint a rutinos Beach Girls bizonyult jobbnak, így a lányok ezüstéremmel tértek haza Balatonfüredről. A legjobb játékos Garamvölgyi Eszter lett.

Kiss Dániel, a Salgótarjáni Strandépítők edzője: – Az idei negyedik tornánkra készültünk és kis túlzással ez volt a negyedik variáció a játékoskeretet illetően. Múlt heti hiányzóink mellé Kemenczik Martina is „csatlakozott”. Pozitív változás volt, hogy ismét a pályán láthatjuk Csiki Andit és Dénes Sárát, akik újra csatlakoztak a kerethez. Célunk továbbra is az országos döntőbe jutás mellett, a csapat és közösség építése volt. Azt mondhatom, hogy minden téren megállta a helyét a csapat. Hatalmas szíve és ereje van ennek a társaságnak, ami mellé taktikai fegyelem és lelkesedés is párosul. Természetesen a szezon még nagyon hosszú, és ahogy szokták mondani „este számolják a tyúkokat”, úgyhogy még ráérünk mind a hazai, mind a nemzetközi tabellát nézegetni. Gratulálok a lányoknak a hét­végéhez!

A Salgótarjáni Strandépítők ezüstérmet szerző női együttese

Csoportmérkőzések:

Salgótarjáni Strandépítők B–Salgótarjáni Strandépítők 0–2 (8–21, 6–19), Salgótarjáni Strandépítők–DESZ-épek SE 2–0 (19–18, 17–12), Salgótarjáni Strandépítők–SZISE 1–2 (13–18, 15–14, 4–6), Salgótarjáni Strandépítők–OVB Beach Girls DVSC 0–2 (17–20, 9–16), Glass Stúdió Nyúlon Túl–Salgótarjáni Strandépítők 0–2 (13–22, 7–10).

Elődöntő:

Salgótarjáni Strandépítők–Glass Stúdió Nyúlon Túl 2–1 (9–17, 10–9, 6–2).

Döntő:

OVB Beach Girls DVSC–Salgótarjáni Strandépítők 2–0 (20–19, 15–10).

A torna végeredménye: 1. OVB Beach Girls DVSC, 2. Salgótarjáni Strandépítők, 3. Glass Stúdió Nyúlon Túl, 4. SZISE, 5. DESZ-épek, 6. Strandépítők B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában