Hallgassa élőben!
2018. 09. 05. 06:30 | [email protected]

Nem értem, miért szidják úton-útfélen a közeget. A futballt körülvevő közeget. Ha hinnék azoknak, akik állandóan rosszakat mondanak a közeghez tartozókról, már-már elhinném, hogy csupa hozzá nem értő, kókler, félkegyelmű, fogalmatlan alak melengeti ott a fenekét, megkeserítve azoknak az életét, akik értik a szakmát, akik megfelelő pedagógiai érzékkel nevelik a fiatalokat, kulturáltan közelítenek kollégáikhoz – s úgy összességében úgy jár az agyuk, ahogy annak járnia kell.

Itt van például a Zalaegerszegi TE példája. Most sokan puffognak, hogy ismét kirúgtak egy edzőt az NB II.-es csapattól, de csak azért hőbörögnek ők, mert nem értik a lényeget. Illetve: nem onnan nézik a dolgokat, ahonnan kellene. Mert hiszen lehet ezt úgy is látni, hogy az utóbbi időszakban csomó tréner kapott ott munkát, próbálhatta ki magát. Ja, hogy rövid ideig tartott? Kit érdekel! Legalább addig sem otthon ültek, belebolondulva a külföldi bajnokik elemzésébe, nem pusztán a lelátón kellett osztaniuk az észt az őket félistenként tisztelő drukkereknek – vagy, hogy Nagy Tamáshoz átkanyarodjunk, nem azon kellett törnie a fejét, hogy szombaton melyik kanálisban legyezzen balinra, domolykóra.

Mindannyian, így ő is megkapta a lehetőséget,

dolgozhatott egy picit, élvezhette a napsütést, a fényt, a sikert, aztán elköszöntek tőle.

Jöhet a következő. Úgyis azt szokták mondani, hogy túl sok az edző kis hazánkban, Dunát lehet velük rekeszteni, ennyi kispad viszont nincs. Így hát, Zalaegerszegen csak megoldották a problémát: kispad ott is csak egy van a felnőtt csapatnál, azon az egyen viszont sűrűn váltják egymást a szakemberek.

Nem mellesleg, Nagy Tamás azért is sokat köszönhet a tulajdonosnak, mert majdnem megadatott neki az, ami bizony keveseknek – szinte a csúcson hagyta abba. Sőt, ismerve a ZTE előző szezonját, a jelenlegi harmadik helyet akár a bérc tetejének is nevezhetjük, ergo a mestert a legeslegjobbkor szállították ki a hajóból. Feljebb már nem nagyon vezetett út (csak két pozíció előzi meg a harmadikat), vagyis nagyobb sansz volt arra, hogy lefelé indul a csapat, ebben pedig jobb nem részt venni.

Azért így a végén elárulom, a hír hallatán kinyílt a bicska a zsebemben. De aztán végiggondoltam az egészet, s rájöttem, tényleg csak rossz oldalról közelítettem meg a témát. Úgyhogy további sok sikert a ZTE-nek és a Nagy Tamást követő edzőnek! Kíváncsian várom, ki lesz a következő.

Címkék

Hozzászólások