strandkézilabda

2019.06.20. 10:12

Salgótarjáni aranyérem született a Velencei-tó partján

Az Európa Kupa-döntőről hazatérve a június 15–16-i hétvégén a magyar bajnokságban való szereplésüket is megkezdték a salgótarjáni strandkézilabdás lányok.

A Salgótarjáni Strandépítők Girls hiányos kerettel szerezte meg az első helyezést az országos bajnokság első állomásán, amelyet a Velencei-tó partján rendeztek meg az elmúlt hétvégén Agárdon

Az elmúlt hétvégén a Velencei-tó partján fekvő Agárdon rendezték meg a soron következő kvalifikációs tornát, amelyen a részt vevő csapatok a magyar országos döntőbe jutáshoz szükséges pontjaikat gyarapíthatták.

A tornára 13 női csapat nevezett, – ebből kettő versenyen kívül indult – amely együtteseket 3 csoportba osztották a szervezők.

A Salgótarjáni Strandépítők Girls hiányos kerettel érkezett a torna helyszínére péntek este, amely miatt az egyik szemük sírt, a másik nevetett, ugyanis három alapjátékosuk is az Európa-bajnokságra készülő felnőtt-, illetve ifjúsági válogatottal töltötte a hétvégét. A nógrádi társaságot az A csoportba sorsolták, ahol a csoportmérkőzésekre szombaton került sor, amely során a DESZ-épek és a Mangó csapata ellen magabiztos, 2–0-s győzelmet arattak a salgótarjáni lányok, így a csoportból való továbbjutás már biztos volt. Ezen az sem változtatott, hogy az utolsó csoportmérkőzésen a Venice Beach Girls ellen vereséget szenvedtek.

A Salgótarjáni Strandépítők Girls hiányos kerettel szerezte meg az első helyezést az országos bajnokság első állomásán, amelyet a Velencei-tó partján rendeztek meg az elmúlt hétvégén Agárdon

Vasárnap reggel az A csoport második helyezettjeként a C csoport szintén második pozícióban végzett Hellolányok KFSE csapata volt az ellenfél, ahol az elveszített első félidő után összekapták magukat a tarjániak és a második félidő győzelmét követően a szétlövésben is sikerült több pontot szerezniük a Hellolányok csapatánál.

Következett az elődöntő a SZISE ellen, ahol két izgalmas szettben 1-1 pontos győzelemmel a Salgótarjáni Strandépítők ismét a Venice Beach Girlsszel találkozhatott, de ezúttal már a döntőben.

Az aranyéremért folytatott harcban sikerült revansot venni a csoportmeccs során elszenvedett vereségért és 2–0-s győzelmet aratva a legcsillogóbb éremmel térhettek haza a lányok Salgótarjánba.

Kiss Dániel edző: – Hétvégén csapatunk becsatlakozott a magyar bajnokság küzdelmeibe. Első helyszínünk Agárd volt, ahol az EBT Mastersen szereplő csapathoz képest hat változás történt a keretben. Hadfi Gréta a felnőtt női strandkézilabda-válogatottal Zágrábban vett részt egy tornán, Csiki Andrea European Masters Games-re készült teremcsapatával. Helyettük, a kapuba Dó­czi Réka segítette csapatunkat, aki az újvidéki EBT-torna után ismét extrát nyújtott a kapuban. Mezőnyben Uhrin Lili és Bozó Fanni az ifjúsági strandkézilabda-válogatottal készült, illetve Veisz Adriena és Csuka Alexandra játékára csak EBT-tornákon számíthatunk. A védelemben Garamvölgyi Eszter munkahelyi elfoglaltsága miatt, csak a szombati napon tudta segíteni a csapatunkat. Helyette Tóth Anett segítette a pályán lányainkat. A keretbe bekerült három fiatal játékos Krizs Niki, Gyetvai Csenge és Kovács Bernadett. Gratulálok az egész csapatnak. Természetesen helyén kezeljük ezt a tornagyőzelmet, és még több munkát belefektetve készülünk a következő állomásra!

Eredmények, csoportmérkőzések:

Salgótarjáni Strandépítők–DESZépek SE: 2–0 (20–8, 17–8), MANGÓ–Salgótarjáni Strandépítők: 0–2 (9–17, 8–11), Venice Beach Girls–Salgótarjáni Strandépítők: 2–0 (13–12, 16–13).

Negyeddöntő: Salgótarjáni Strandépítők–Hellolányok KFSE: 2–1 (16–17, 14–9, 5–4).

Elődöntő: SZISE–Salgótarjáni Strandépítők: 0–2 (13–14, 21–22).

Döntő: Venice Beach Girls–Salgótarjáni Strandépítők: 0–2 (19–20, 13–19).

A torna végeredménye:

1. Salgótarjáni Strandépítők Girls

2. Venice Beach Girls

3. SZISE

4. Glass Stúdió Nyúlon Túl

5. Hellolányok KFSE

6. DESZ-épek SE

7. Malév SC Bajos Csajok

8. Lucky Hands

9. XIX. KISZE

10. Csömör

11. Mangó

A salgótarjáni férfi strandkézilabda csapat, aki az idei évi EBT tornákon szintén szlovák színekben versenyzik, a múlt hétvégén a lengyelországi Plockba utazott, ahol Sport Club Senec néven indulva a 10. helyet szerezte meg. A következő állomás június 22–23. között női és férfi csapatunk számára is Balatonfüred lesz, ahol mindkét csapat Salgótarjáni Strandépítők néven lesz követhető a szurkolók számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában