darts

2019.05.02. 10:52

Pilinyben találkoztak az ország legjobb dartsjátékosai

Először került megrendezésre a Salgótarjáni Párducok Darts Club szervezésében a Piliny Darts Open, amelynek helyszíne a pilinyi kastélykertben álló művelődési ház nagyterme volt.

A várakozáson felüli nagy érdeklődés övezte az először megrendezett Pilinyi Darts Open versenyét

A PDO egyéni versenyére igen magas nevezés futott be, 61 fő regisztrálta magát a megmérettetésre. A játékosok 16 csoportban 9 táblán mérhették össze tudásukat, minden csoportból 2-2 továbbjutóval.

A legjobb 32 között az első színpadi mérkőzést egy „párduc” Kiss Attila játszotta, a Bullshoz nemrégiben leszerződő Lakatos „Padlock” Gergellyel, amelyet az utóbbi játékos magabiztosan nyert 3–0 arányban.

A várakozáson felüli nagy érdeklődés övezte az először megrendezett Pilinyi Darts Open versenyét

Az erős mezőny egyben azt is jelentette, hogy papírforma végjáték volt várható a küzdelmekben.

Sajnos elődöntőkre a mi versenyzőink elfogytak, így a legjobb négybe bekerült a Czipó Vivient legyőző egri Ficzere Imre, valamint Kovács Patrik, Lakatos Gergely és Katona Bence.

A két elődöntő már előrevetítette azt, hogy a döntőn igazi tűzijáték lesz. Lakatos Gergely Katona Bence ellen jutott a fináléba, míg Kovács Patrik Fi­czere Imrét megverve léphetett fel a színpadra. A döntőt a előre megígért bevonulózenékkel kezdtük! A mérkőzés sajnos 180 nélkül, de nagyon magas színvonalon zajlott, amit Kovács Patrik nyert két szettben 2–0 (3–0; 3–1) arányban, egészen kiemelkedő 85-ös átlaggal. A legjobb női versenyző Czipó Vivien lett.

A rendezvényen egy nem megszokott program is szerepelt, ami a tombolahúzás volt. A fődíjat Baksáné Zombori Kitti és férje Gergő vihette el, ami egy egész hétvégés wellness volt, két fő részére.

A gőzkieresztés után megkezdődhettek a páros verseny mérkőzései. Ide 48 fő, 24 párban adta le nevezését. 8 csoportból 2-2 csapat jutott tovább. A legjobb „párducok” Pál Roland/Kiss Attila páros a negyeddöntőben vérzett el a Kovács Patrik/Katona Bence duótól.

A döntőt kisebb meglepetésre az Amígó csapat két játékosa, a Mariassi/Aradszki páros játszhatta a Kovács/Katona páros ellen. A négy nyert legig tartó jó hangulatú döntőn a fiatal erők domináltak, így a 4–0 arányban megnyert mérkőzés után, a Kovács Patrik/Katona Bence duó vihette haza a legjobb páros címet. Megosztott 3. helyen végzett a Czipó Vivien/Lakatos Gergely páros, valamint a szolnoki alakulat.

A megmérettetésen a legfiatalabb versenyző, a 14 éves salgótarjáni Pál Zsófia volt.

Címkék#darts

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában