16°
28°
18°
Fotó: LLUIS GENE / AFP

Tiszteletet kért Piqué a Spanyolországot becsmérlő katalán szurkolóktól

A katalán válogatott, amely több mint száz éve játszotta első találkozóját, hétfőn bő kétéves szünetet követően lépett újra pályára. Az alkalmi együttesnek 1997-től 2016-ig évente legalább egy mérkőzése volt, de a 2017-es katalán válságot követően most játszott először.

Gerard Piqué, a Barcelona labdarúgója a katalán válogatott hétfői mérkőzésén tiszteletet kért a Spanyolországra sértő megjegyzéseket tett szurkolóktól.

A Venezuela elleni találkozón Piqué határozott mozdulatokkal szólította fel a katalán szurkolókat, hogy hagyjanak fel a Spanyolországot szidalmazó rigmusokkal.

„Tiszteletet kértem, hiszen nekünk példát kell mutatnunk. A tisztelet bármilyen hiányát el kell utasítanunk”

– nyilatkozta utóbb Piqué.

A katalán válogatottat a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetség sem ismeri el hivatalosan, ezért több klub nem is engedte el meghívott játékosait a mérkőzésre. A gironai találkozót Bojan Krkic (Stoke City) és Javi Puado (Espanyol) találatával 2-1-re nyerték a katalánok Venezuela ellen. A dél-amerikai csapatból Roberto Rosales (Espanyol) volt eredményes.

Piqué – a katalán együttes legértékesebb futballistája – tavaly, az oroszországi világbajnokság után köszönt el a spanyol válogatottól, amelyben 103 alkalommal szerepelt, és amellyel 2010-ben világbajnok, 2012-ben Európa-bajnok lett. A védőt az elmúlt években a spanyol válogatott mérkőzésein a spanyol szurkolók többször kifütyülték, amiért támogatja Katalónia függetlenségi törekvéseit, és ismert személyiségként gyakran markánsan nyilvánította ki ezzel kapcsolatos álláspontját.

Borítókép: illusztráció
Gerard Piqué 2019. március 13-án

Hozzászólások

itt a nyár
Tóth-Nagy Orsolya
Az európai nyaralások a legnépszerűbbek, de a Balaton is közkedvelt
JEGYZET / 21 perce
Ez nem pótvizsga
Kammerer igazi profi, aki az eredményességet szem előtt tartva sohasem lelkizett azon, hogy társat, helyesebben párt cseréljen.
Ugrás iOS és Android mellé? / 51 perce
Brutális, 60 százalékos gyorsulást ígérnek az okostelefonokra
Órákon belül / 52 perce
Újra őrizetbe vették Franciaországban az ETA egykori vezetőjét
itt a megoldás / 8 órája
Mit üzennek az álmaink?
hungarikum / 8 órája
Több mint 150 pálinkával neveztek az idei versenyre
7 mm-es művészettörténet / 8 órája
Gyilkos pénzt fizettek a Van Gogh életét kioltó fegyverért
Made in Asia / 10 órája
Nagyszabású kiállítással ünnepli jubileumát a Hopp Ferenc Múzeum