European Tour-sorozat

2019.12.11. 15:21

Négy magyar indulhat a PDC dartsverseny selejtezőjében

Magyarországon első alkalommal rendezik meg május 8. és 10. között a PDC darts European Tour-sorozat egyik állomását, amelyen a sportág legjobbjai mellett négy magyar indulhat az Érd Arénában.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatójának a WestEnd Millenium Tetőkertjén található darts-palota adott otthont, amely a pénteki nyitástól Magyarország első darts-szurkolói zónájaként, klubjaként működik majd.

A sportág hívei először a péntektől január elsejéig tartó londoni PDC-világbajnokság eseményeit követhetik, illetve játszhatnak is.

Koncz Ernő, a Gránit Pólus kommunikációs és marketing igazgatója elmondta: labdarúgó világ- és Európa-bajnokságok, illetve olimpia idején már működött a bevásárlóközpont felső szintjén szurkolói zóna, de a darts most mutatkozik be. Hozzátette, naponta 200-220 látogatóra számítanak.

Takács Péter, a Darts Event Kft. ügyvezetője kiemelte, májusban a nemzetközi élmezőny legjobbjai érkeznek majd Magyarországra. A házigazda jogán a magyarok négy játékost indíthatnak el a selejtezőben, ahol eldől, hogy kik kerülnek a tizenhat kiemelt mellé.

Az esemény iránti érdeklődést jelzi, hogy a 13 ezer jegyből kétezer már elkelt. A viadal idején napi két fordulót láthatnak majd az érdeklődők.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!