júniusban lesz

2018.03.15. 19:01

Nálunk rendezik a női röplabda Európa Liga négyes döntőjét

A négyes döntőt a Papp László Sportarénában rendezik a tervek szerint június 14-én és 15-én.

Júniusban Budapesten rendezik meg a női röplabda Európa Liga négyes döntőjét, a sportág történetében első alkalommal.

A magyar szövetség (MRSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a négyes döntő lebonyolítása segítséget jelent a jövő évi Európa-bajnokságra való felkészülésben, amelynek Magyarország, Lengyelország, Csehország és Törökország ad otthont. Kovács Ferenc, a magyar szövetség elnöke óriási sportdiplomáciai sikernek nevezte a rendezést, amelynek voltak előzményei.

„Tavaly ősszel megkaptuk a 2019-es női Eb társrendezői jogát, s az európai szövetséggel nagyon jó viszonyt sikerült kialakítanunk” – mondta az elnök.

Hozzátette: a közelmúltban férfi és női vonalon is több sikeres nemzetközi juniortornát rendeztek, mindemellett a női szakágban a válogatott és a magyar klubcsapatok eredményei is rászolgáltak erre a sikerre.

A négyes döntőt a Papp László Sportarénában rendezik a tervek szerint június 14-én és 15-én. A magyar válogatott rendezőként automatikusan résztvevője a tornának, ettől függetlenül a selejtezőben is részt vesz. A magyarok csoportjában Franciaország, Horvátország és Finnország szerepel.

Címkék#selejtező

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!