Egálban Ronaldóval

2017.11.24. 16:55

Messi behozta Aranycipő-lemaradását

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója negyedszer vette át pénteken az európai ligák legeredményesebb góllövőjének járó Aranycipőt.

Barcelona, 2017. november 24. Lionel Messi, a spanyol Barcelona argentin csatára az európai nemzeti labdarúgó-bajnokságok legjobb gólszerzõjének járó négy Aranycipõjével Barcelonában 2017. november 24-én. A 30 éves Messi a Barcelona színeiben idén szerzett 37 góljával karrierje során negyedszer érdemelte ki a kitüntetést. (MTI/AP/Manu Fernandez)

Forrás: MTI/AP

Fotó: Manu Fernandez

A 30 éves argentin sztár 37-szer talált a kapuba az elmúlt szezonban a katalán klub színeiben. Az elismerést csapattársa, Luis Suárez adta át neki, aki a 2015/2016-os szezonban negyven góllal érdemelte ki az Aranycipőt.

A második helyezett a Sporting CP holland csatára, Bas Dost lett 34 találattal, harmadikként pedig a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) végzett 31 góllal.

Messi ezzel utolérte a szintén négy Aranycipőnél tartó riválisát, a Real Madridot erősítő Cristiano Ronaldót, aki „csupán” 25 találatig jutott legutóbb.

Borítókép: Lionel Messi, a spanyol Barcelona argentin csatára az európai nemzeti labdarúgó-bajnokságok legjobb gólszerzőjének járó négy Aranycipőjével Barcelonában 2017. november 24-én. A 30 éves Messi a Barcelona színeiben idén szerzett 37 góljával karrierje során negyedszer érdemelte ki a kitüntetést. 

MTI / AP / Manu Fernandez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában