eljött a pillanat

2019.01.16. 13:30

Leteszi az evezőket Janics Natasa

Elege van a folyamatos fájdalmakból a háromszoros olimpiai bajnok Dusev-Janics Natasának, befejezi a pályafutását.

Szeged, 2012. június 17. Douchev Janics Natasa evez a célbaérkezés után a K1 nõi felnõtt 200 méter döntõjében a szegedi Gróf Széchenyi István Evezõs és Kajak-kenu pályán rendezett olimpiai válogatón. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Bár tavaly még válogatókon indult, és a jövő évi olimpiát is célul tűzte ki, minden bizonnyal visszavonul Janics – írta meg a Bors. A másfél éve Kínában élő, jelenleg a helyi válogatottnál edzőként dolgozó olimpiai bajnok kajakosban a kínzó fájdalmak miatt fogalmazódott meg a döntés.

„Tavaly két válogató között kijött egy sérv a nyaki részen, sokszor sírva ébredtem, nem bírtam aludni”

– mesélte a Kossuth rádió Sportvilág című magazinjában Natasa, akinek elege lett a szenvedésből. „Már a londoni olimpia előtt 3–4 hónapig húztam egy sérvet. Úgy indultam a vb-n is, hogy nagyon fájt, de szedtem rá gyógyszert, és világbajnok lettem.”

Janics hozzátette, ezt a korábbi deréksérvet megoperáltatta, azóta az nem fáj, de a nyaka miatt újra gyötrődik.

„Két gerinccsigolya között nyomja az ideget, ami lebénítja az izmokat, és pihenni sem lehet tőle.

Nagyon sok a baj vele, elegem lett. Egyszer mindenkinél eljön a pillanat, amikor elég. Én pedig meguntam a fájdalmat”

– fogalmazott a kajakozó.

Amióta abbahagyta az edzést, jobban érzi magát, de leállása miatt az idei szegedi vb szóba sem jöhet, és mint mondta, ha szeretne valamit elérni az olimpián, ahhoz sem szabad sokat kihagyni.

„A döntésem majdnem végleges. Tíz százalék esélyt látok rá, hogy még kedvet kapok.

Nem a pénz, a siker, vagy a még több aranyérem miatt, hanem mert hiányozni fog. Szerettem versenyző lenni, de ezek a fájdalmak elvették a kedvem az egésztől” – zárta Janics.

EDZŐKÉNT SZÁMÍTANAK RÁ

Kovács László szegedi tréner, aki olimpiai bajnoki címhez segítette Janicsot, úgy véli, Natasával bármi megtörténhet.

„Többször hallottam, hogy leteszi a lapátot, aztán mégis újra nekiveselkedett. Ritka nagy harcos. Ha most tényleg végleges az elhatározása, azt kívánom, térjen haza edzősködni, mert máris rengeteget tud a szakmából” – mondta Kovács.

Borítókép: Douchev-Janics Natasa evez a célba érkezés után a K1 női felnőtt 200 méter döntőjében a szegedi Gróf Széchenyi István Evezős és Kajak-kenu pályán rendezett olimpiai válogatón.

MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában