foci

2017.10.29. 15:39

Lengyelül is megjelent a Puskás, a leghíresebb magyar című könyv

Az országban is erős a legendás magyar futballista kultusza.

Lengyel nyelven is megjelent a Puskás, a leghíresebb magyar című fényképes életrajzi könyv. Szöllősi György kötetét a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében a krakkói könyvvásáron mutatták be, az előszót Stefan Szczeplek, az egyik legnépszerűbb lengyel sportriporter írta.

A magyar futballhagyomány hivatalos nagykövetének is kinevezett szerző arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szombaton a könyvvásár két standján dedikálta könyvét, amely a kötetet korábban hét nyelven megjelentető magyar Rézbong Kiadó, a lengyel Rafael könyvkiadó, a varsói Magyar Kulturális Központ és a Puskás Intézet együttműködése révén kerül a lengyel könyvesboltokba.

Szöllősi György könyvét a világhírű magyar labdarúgóról 2005-ben jelentette meg a Nemzeti Sport, e kötet alapján készült Almási Tamás Puskás Hungary című dokumentumfilmje 2009-ben.

Szombat este a krakkói Irodalmi Kávéházban rendeztek beszélgetést és dedikálást Puskás életrajzírójával. Amint Szöllősi György jelezte, itt kiderült, hogy Lengyelországban is erősen él a legendás magyar futballista kultusza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!