Vitalitás

2019.05.17. 16:50

Legjobbjait díjazta Nógrád egyik legnépesebb sportegyesülete

Nógrád megye egyik legnépesebb sportegyesülete, a balassagyarmati Vitalitás Sportegyesület a napokban tartotta az évértékelő küldöttközgyűlését, melyen belül átadták a tavalyi év legeredményesebb sportolóinak járó elismeréseket is.

A Vitalitás SE díjazottjai

A díjátadást megelőzve megemlékezett a tagság a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt alelnökükről, Komoróczy Csabáról. Összesen huszonegy sportoló részesült elismerésben és a díjakat Csach Gábor, Balassagyarmat alpolgármestere adta át.

Honti Attila elnök szakmai pénzügyi beszámolójában részletesen ismertette a 2018. évi egyesületi tevékenységet, majd a közhasznúsági beszámolót fogadták el a résztvevők.

A Vitalitás SE díjazottjai

A Vitalitás Sportegyesület egy mozgalmas, sikeres éven van túl. Számszakilag a létszámukban minimális növekedés történt, a verseny eredményeik tekintetében szintén növekedésről lehetett beszámolni. Az egyesületi rendes taglétszáma 2018-ban a kilenc szakosztályban 160 fő volt, viszont idén már jelentősen meghaladták a 200 főt.

Az elmúlt eredményeik alapján a kalapácsvető atlétáik közül ki kell emelni Ódor Vivient és Jakus Dávidot, akik új megyecsúcsot értek el, továbbá Bíró Benjámin országos bajnokságon az újoncok között a harmadik helyen végzett.

Az erőemelőknél főleg az ifjúsági korcsoportú lányok szállították a fényes érmeket. Azonban Posta Krisztián is remekelt, hiszen két magyar bajnoki első helyezése mellé két abszolút kategória harmadik helyet és két új országos csúcsbeállítást is fel tudott mutatni.

A karatékák közül említést érdemel Rados Máté, Barát Dávid és Kállai Dávid, akik számos versenyen bizonyították jártasságukat a kyokushinkai sportágban.

Hegyikerékpárosok tizenhat versenyen álltak rajthoz, illetve elindultak futóversenyeken és teljesítménytúrákon is. A Magyar Kerékpáros Szövetség kupasorozatában és országos bajnokságokon is részt vettek. Legeredményesebb versenyző Ibrányi Attila lett, aki hatodik lett a Top Maraton versenysorozatban.

Kiemelendő az egyetlen ultrafutó, a 80 éves Lencsés Éva, aki hozta a szokásos formáját, hiszen szinte valamennyi versenyen ahol elindult a korosztályában a dobogós helyen végzett.

A látványtáncosaik az elmúlt évben 52 esetben szereztek első helyezést, 37 esetben második, míg 31 esetben harmadikok voltak az országos versenyeken.

Íjászok is több viadalon mérettették meg magukat, ahonnan aranyérmekkel térhettek haza. Többek között Lengyel Ruben, Szedlák Gábor és Oláh László is.

Rendkívül sikeresen kezdte az első évét az egyesületben a kajak-kenu szakosztály. Ulveczki Edina vezetésével jellemzően gyerekkorú sportolók tizenegy versenyen vettek részt.

Az egyesület aktívái sportesemények szervezésében sem tétlenkedtek. Több országos és regionális verseny és sportesemény szervezésében jeleskedtek.

Október 23-a alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen a városi Jó tanuló, jó sportoló díjazáson tíz versenyzőjüket díjazták.

A beszámolókat követően a megüresedett alelnöki funkció Hornyák Attilát választották meg. Továbbá egy szintén megüresedett elnökségi tagságra Ulveczki Edina került.

A 28 éve működő egyesület továbbra is várja a sportolni vágyó fiatalokat, idősebbeket, akik egy jó hírnévnek örvendő közösséghez szeretnének tartozni. Még több információhoz lehet jutni a www.vitalitas-se.hu honlapon.

Az egyesület tagsága köszönetét fejezi ki Balassagyarmat Város Önkormányzatnak a megítélt működési és pályázati támogatásokért.

Díjazottak

Atlétika: Ódor Vivien, Kormány Réka, Jakus Dávid, Bíró Benjámin, Lencsés Éva.

Karate: Rados Máté, Kállai Dávid, Barát Dávid.

Erőemelők: Halaj Liza, Bódi Dalma Magdolna, Fehér Krisztina, Posta Krisztián, Karaba Gábor.

Látványtánc: Nagy Sára, Nagy Dorottya, Ádám Dalma Luca, Tóth Imola.

Kajak-kenu: Csábi Dorka, Siket Flóra, Siket Anna, Ódor Barnabás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!