ausztrál tűzvész

2020.01.02. 19:50

Kyrgios minden ásza kétszáz dollárt ér a károsultaknak

A játékos a közösségi oldalán jelentette be az akciót, melyhez azonnal csatlakozott ATP Kupa-csapattársa, Alex de Minaur is – ő ászonként 250 dollárt adományoz majd.

Australia's Nick Kyrgios speaks during a press conference at the Queensland Tennis Centre in Brisbane on January 2, 2020. (Photo by SAEED KHAN / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Saeed Khan

Később egy harmadik ausztrál, John Millman is támogatásáról biztosította Kyrgios kezdeményezését.

„Tragikus, ami történik, különösen a szülővárosomban, Canberrában, ahol a lakosoknak a világ legveszélyesebb füstjét kell elviselniük”

- nyilatkozta Kyrgios csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ausztrál teniszszövetséget vezető Craig Tiley megerősítette, adománygyűjtést indítanak a károsultak megsegítésére.

Az elmúlt néhány hónapban

Ausztrália-szerte mintegy ötmillió hektárnyi földterület égett le, 18 ember meghalt és több mint ezer ház vált a lángok martalékává.

Az erdőtüzek füstje a fővárost, Canberrát is elérte, ahol szerdán a légszennyezettség rekordmagas, a veszélyességi küszöbérték huszonegyszerese volt. A füstöt a Tasmán-tengeren és Új-Zélandon is lehetett érezni.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában