Sport

2015.04.12. 09:58

Kínai Nagydíj - Hamilton legyőzhetetlen volt Sanghajban

admin

Sanghaj/Budapest (MTI) A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat Sanghajban.

A 30 éves versenyző pályafutása 151. futamán a 35 győzelmét aratta, az idén a másodikat, ezzel továbbra is vezet az összetettben.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Fotó: MTI/EPA/Diego Azubel[/caption]

Hamilton mögött csapattársa, a német Nico Rosberg ért célba másodikként, míg a harmadik helyen a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője végzett. A teljes mezőny jól jött el a rajtnál, komoly probléma nem történt, ugyanakkor a 4-6. helyért nagy csata alakult ki Kimi Räikkönen (Ferrari), Felipe Massa (Williams) és Valtteri Bottas (Williams) között. Az első kör végén Hamilton, Rosberg, Vettel volt a dobogós helyeken száguldók sorrendje, a hatodik kockából rajtoló Räikkönen pedig feljött negyediknek.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Fotó: MTI/EPA/Diego Azubel[/caption]

Az élmezőnyből Vettel cserélt kereket elsőként, mégpedig a 14. körben, egy körrel később az élről kiállva Hamilton is a boxban járt, majd Rosberg és Räikkönen kapott új abroncsokat. A sorrend ezek után nem változott az első négy helyen, de a két ferraris valamelyest közeledett a két Mercedes-pilótához. A 30. körben Vettel autóján ismét kerekeket cseréltek, Rosberget ezután azonnal a boxba hívta a Mercedes, Hamiltonnak aztán a 33., Räikkönennek pedig a 34. körben kellett kiállnia új abroncsokért. Az első négy sorrendje ezután sem változott, s a hajrában is csak egyetlen eset hozott némi izgalmat a versenybe: a holland Max Verstappen (Toro Rosso) autója a célegyenesben megállt, ezért a versenybíróság beküldte a pályára a biztonsági autót, a mezőny pedig a Safety Car mögött ért célba. A világbajnoki idény a jövő hétvégén Bahreinben folyatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!