Hallgassa élőben!

Óriási lökést adhatna a bajnokesélyes Honvéd legyőzése a tarjániaknak

A piros-feketék a listavezető ellen bizonyíthatják, több van bennük annál, mint amit eddig mutattak.

Két héttel rossz emlékű veszprémi fellépését követően a listavezető Budapesti Honvéd (1., 3–1) otthonában folytatja bajnoki szereplését a Salgótarjáni KSE (11., 1–2) NB I/B-s együttese. A fővárosi Ludovika Arénában vasárnap 15.30 órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamással, a megyeszékhelyiek klubmenedzserével beszélgettünk.

A legutóbbi bajnoki találkozóján súlyos vereségbe szaladt bele a salgótarjániak együttese.
– Az túlzásnak tűnne, ha azt mondanám, sajnálom, hogy nem tudtam a helyszínen megnézni a meccset, de a szövetség honlapján azért követtem az eseményeket. Ugyan néha-néha ellépett a Veszprém, de tapadtunk rájuk, visszamásztunk, szívtuk magunkat. Reménytelinek tűnt a dolog, mert még a harmadik negyedben is 66–63-at láttam a telefonomon. Mondtam magamban, nem nézem tovább, lehet, hogy lesz valami meglepetés a végén. Lett is, csak nem úgy, ahogy én szerettem volna. Egyszerűen el sem hittem, hogy ilyen különbség alakult ki a végére – mondta a klubmenedzser.

A tarjániaknak és Karanfilovszkinak (labdával) is a legjobb tudására lesz szükség a listavezető legyőzéséhez
Archív fotó: Hegedűs Márk

– Aztán egy hétig érleltem magamban a dolgot, majd, tőlem szokatlanul visszafogottan, megpróbáltam elmagyarázni a srácoknak, hogy sok mindenre lehet hivatkozni, sok mindenkit lehet okolni, sok mindent szét lehet kenni, csak egy dolgot nem, az akarat hiányát. Lehet rossz a taktika, gyengék az edzések, kicsi az adag a menzán, de az, hogy lélekben föladjunk egy meccset, ne tegyük oda magunkat, ne küzdjünk, ne harcoljunk az utolsó pillanatig, az elfogadhatatlan. Nagyon-nagyon remélem, hogy ezzel ők is egyetértettek, azonosulnak vele és az ilyen langyos, lagymatag, semmire nem jó játékot örökre elfelejtik. Ha nem, akkor nyilván le kell vonnom a tanulságot és meg kell tennem azokat a lépéseket, amik segíteni fognak abban, hogy jobb harci szellem uralkodjon el a csapaton belül.

A kéthetes bajnoki szünetet és a hét eleji, Tiszakécske elleni fölényes, ám nem túl mérvadó kupasikert követően vasárnap a listavezető Budapesti Honvéd otthonában adódik lehetőség a javításra.

– Úgy néz ki, hogy a Honvéd sebességet váltott az elmúlt évek közepes tempója után, és kimondottan nagy tervekkel vágtak neki az idei bajnokságnak. Kellően megerősítették a csapatot, vittek bele még több profi szellemet, mint amennyi eddig jellemezte őket és nagyon úgy néz ki, hogy valóban ők a bajnokság egyik legnagyobb favoritjai. Ők sem álltak még teljesen össze, ám így is egyértelmű esélyesei a találkozónak. Én továbbra is azt mondom, nagyon jó játékosaink vannak, de alázat nélkül, partizán üzemmódban nem fogunk sok meccset nyerni, főleg ilyen erős ellenfelekkel szemben és idegen pályán. Mondhatnám, hogy elégedett leszek egy tisztes helytállással, de akkor az nem én vagyok. Mindent meg kell tennünk azért, hogy megvicceljük a legszebb múlttal rendelkező magyar kosárlabdacsapatot, hisz vannak olyan játékosaink, akik meccseket tudnak eldönteni. Itt a lehetőség, oldjuk meg sikerrel ezt a feladatot, és abban a pillanatban, higgyék el, minden megváltozik körülöttünk. Sajnos vagyok olyan megszállott, hogy én még hinni is tudok ebben – zárta gondolatait Dániel Tamás.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
örülne, ha látná
Ez történt Bálint gazda sírjával
kosárlabda / 10 perce
Átformált salgótarjáni csapat játszik pénteken
A játékuk mellett hozzáállásukon is javítaniuk kell a sikeresebb szerepléshez az eddig jócskán várakozáson alul teljesítő megyeszékhelyieknek.
fertőzhetnek / 22 perce
Csökkentik a Yellowstone-ban élő bölények számát
bilincsben / 29 perce
Börtönbüntetést kapott a baltával mentőkre támadó bedrogozott Nógrád megyei férfi (videó)
Nool
Vélemény / 39 perce
Fidelitas: a főváros jobb hely lenne Karácsonyék nélkül (videó)
biztonság / 40 perce
Büntetőfékezel? Hazudozol? Ez előtt fékezzél! – üzeni a magyar rendőrség egy zseniális videóban
téli hangulat / 45 perce
Elképesztő fotók: a Kékestetőn már 18 centis hó van
elismerés / 1 órája
A legjobb játékfilm díját nyerte Kijevben az Apró mesék (videó)