Nem bírta a véghajrát a Kábel SE csapata

A Kábel SE csapata a szünetben még vezetett.

NB I./B, Keleti csoport, 6. forduló:

Balassagyarmati Kábel SE – ÓAM-Ózdi KC 19–22 (12–10)
Kézilabda Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Csesz­re­gi, Sipos.

Kábel SE: KOVÁCS J. – Ménfői 5, Tatai 3, Nyári 1, Sándor 5, Tóth M. 3, Pintér 2. Csere: Nagy A., Szathmári. Vezetőedző: Kovács István.

Az Ózd legjobb dobói: Hangyel 5, Benák 5/2, Zsigmond 4.

Hétméteresek: 1/0, illetve 2/2. Kiállítások: 8 perc (+1 kizárás: Nagy A., azonnali piros lappal), illetve 4 perc.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 3–0, 15. perc: 7–2, 23. perc: 10–5, 28. perc: 10–9, 32. perc: 13–11, 37. perc: 15–14, 46. perc: 17–17, 58. perc: 18–22.

Az északi rangadón a tartalékosan felálló, több kulcsjátékosát (Grandjean, Gráf, Jaros, Kónya, Sutka) nélkülöző balassagyarmati gárda rendkívül jól kezdte a mérkőzést. Remekül védekeztek, míg a kapuban Kovács János elsőrangú teljesítményt nyújtott, tizenkét perc leforgása alatt hat ózdi lövési kísérletet hárított, míg társai támadásban pontosan céloztak, és Sándor, illetve Nyári góljaival gyorsan elhúztak 3–0-ra.

Ezután sem találta a ritmust a csonkán alakuló bajnokság élcsoportjába tartozó kohászvárosi alakulat, ellenben az Ipoly-partiak tovább növelték a különbséget. Húsz perc után azonban, Sándor Ákos találatát követően megtört a hazaiak lendülete. Nyári és Tatai próbálkozásai egymás után haltak el, bosszantó labdaeladások történtek, és az Ózd szívósan zárkózott. Még szerencse, hogy Ménfői egy ügyes akcióval megállította a borsodiak rohanását.

Szünet után mintegy negyedórán keresztül tartotta még magát a Kábel SE. Sándor góljával 13–11-re alakult az eredmény, kicsivel később azonban egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a vendégek. A 46. percben Pintér még utoljára kiegyenlített, de ettől kezdve lényegében már csak egy csapat maradt a pályán, ráadásul a házigazdák védelmének oszlopa, Nagy András piros lapot kapott, és kiesése végképp megviselte az egyre görcsösebben és fáradtabban, utolsó erejükkel harcoló gyarmatiakat. A hajrába érve egy ötperces gólcsend következett, amiből az Ózd ébredt előbb, és Zsigmond bebiztosította a győzelmüket, amin még Ménfői némiképp kozmetikázni tudott.

Összességében ezúttal is jól látszott, amíg az erőből futotta, teljesen egyenrangú partner volt a pályán a Kábel SE, ám ezúttal nem tudott Kovács mester a legfontosabb posztokra minőségi embereket cserélni, a kezdőjátékosok pedig a mérkőzés végére teljesen „kikészültek”.

Kovács István: – Amíg ebben a foghíjas felállásban tartott a szufla, becsülettel és tisztességgel küzdöttek a fiúk, sajnos a végére minden tekintetben elfogytunk.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!
polgármesteri tájékoztatás
Videóban tájékoztatta a lakosságot a koronavírus-helyzetről Pásztó polgármestere (videó)
Illegális bevándorlás / 5 perce
Az olasz jobboldal a kormány migrációs politikája ellen tüntetett
A Liga, az Olasz Testvérek (FdI) és a Hajrá Olaszország parlamenti tagjai „a vállalatok zárva, a kikötők nyitva vannak” feliratú transzparenssel foglalták el az alsóház épülete előtti teret.
csúcstechnika / 57 perce
Az utolsó két Leopard tank is megérkezett Tatára
szabálytalankodók / 1 órája
Megfélemlítően viselkedtek és maszkot sem hordtak - olvasónk élménye a tarjáni helyi járaton
Sz. R.
Forma-1 / 2 órája
Vizsgálatot indítottak Grosjean balesete miatt
szuperhős / 2 órája
Igazi csoda! 102 évesen másodszorra is túlélte a koronavírust
2 órája
Gáspár Győző megható szavakkal búcsúzik Kis Grófo édesapjától
Felvette a behatolót / 3 órája
TikTokra táncolt, mikor megtámadták – szegény, így lett híres