27°
21°
10°

Negyedik lett a Gagarin

Az elmúlt hétvégén az általános iskola alsó-felső, valamint a középiskolások diákolimpiai csapatversenyének a távoli Szombathely adott otthont.

A nógrádi, pásztói és salgótarjáni egységek közül a legelőkelőbb helyezést a salgótarjáni Gagarin iskola alsó tagozatos kislányai érték el, akik 14 pontot szerezve csupán 0,5 ponttal lemaradva a bronzéremről az előkelő negyedik helyen zárták az idei országos diákolimpia döntőjét. A csapat tagjai Kovács Veronika (4,5 pont/6 mérkőzés), Fenyő Blanka (3,5/7), Kovács Rebeka Zsófia (5,0/7) és Tóth Eszter (1,00/4) voltak.
– Az iskolai sakk-klubunk tízéves történetének eddigi legszebb eredménye született Szombathelyen – mondta a siker után Patai József szak­vezető.
Fiúknál a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola csapata – Huszár András (5,5), Oravecz Kristóf (6,0), Oravecz Kinga (4,0), Nagy Zsombor (0,0 pont) – a 16. helyen zárt. A felső tagozatos lányoknál a szintén a pásztói Zsigmond iskola csapata – Oláh Dorka (2,5), Kresák Flóra (3,0), Mender Laura (6,0) – a 12. helyen végzett. A fiú iskolatársaik Vas Vince (5,5), Bodzás Dominik (1,0), Kiss Vencel (2,5), Racskó Máté (3,0) és Bognár Kevin (3,5) összeállításban a 15. helyen végeztek az idei országos diákolimpia csapatdöntőjében.
A napokban Mátrafüreden rendezték a hagyományos Mátra Kupát, melyen 47 sakkozó indult. Nógrád megyéből öten érkeztek a versenyre. A pénzdíjas Mátra Kupát a várakozásnak megfe­lelő­en a magyar színekben versenyző To Nhat Minh nemzetközi mester nyerte a 7 fordulóban elért 5,5 pontjával, jobb pontértékeléssel. Ezüstérmes lett a nógrádmegyeri Görcsi Gábor FIDE-mester szintén 5,5 ponttal. Nyolcadik a mátraszőlősi Huszár Márk (Gyöngyö­si Energia, 4,5), tizennegyedik Lengyel László (Pásztói Sakk Egyesület, 4), tizenkilencedik Kovács Dániel (Salgótarjáni TSE, 4), míg harmincadik a mátra­szőlősi Huszár Lóránt (Gyöngyösi Energia, 3) lett.

Hozzászólások