Hallgassa élőben!

Nagy hangsúlyt fektetnek a sportra a szécsényi iskolában

Azon vagyunk, hogy a testnevelésórák mellett minél több sportolási lehetőséget biztosítsunk a diákjainknak – mondta Pancsovai Gergely, a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója, majd hozzáfűzte, jó döntésnek tartja a mindennapi testnevelési órákat. Ami a tárgyi feltételeket illeti, nem panaszkodhatnak, hiszen van két tornatermük és egy szabadtéri sportlétesítményük.

Az iskola igazgatója duplán a szívén viseli a tanulók sportolási lehetőségét, egyfelől úgy, mint az iskola vezetője, másfelől pedig mint matematika–testnevelő szakos tanár. A diákok az iskola szervezésében délután különböző sportfoglalkozásokon vehetnek részt. Kósy Nándor testnevelő tanár, – aki íjászversenyző – az iskolában is megszervezte az tanulók körében az íjászatot, ami nagy népszerűségnek örvend a diákok körében.

Próbálják a fiatalok sportolási igényeit kielégíteni
Beküldött fotó

Kovács Norbert, az iskola másik testnevelője által szervezett Toldi Miklós-versenyen a fiatalok – különböző kategóriában – hat erőpróbán mérték össze az ügyességüket és az erejüket. Mi sem bizonyítja jobban a Toldi Miklós-verseny iskolán belüli népszerűségét, hogy a lányok is kérték, szervezzék meg az ő számukra is, míg a fiúk pedig a folytatásban bíznak. Kovács Norbert azt mondta, hogy megbeszélték az iskola igazgatójával, hogy a versenyre a járás iskoláit is bekapcsolják meghívásos alapon.

Szeptemberben megrendezték az Európai Diáksport Nap programját, a tanulók lefutották a 2021 métert, valamint különböző sor- és váltóversenyeken vettek részt. Október elején az állatok világnapjával összekapcsolva gyalogtúrát szerveztek az Annus Lovastanyára. Ott voltak októberben a körzeti futóversenyen, amelyre a Várkertben került sor. A megmérettetésen az iskola tanulói szép eredményeket értek el. A harmadik-negyedik osztályosok korcsoportjában a fiúknál és a lányoknál is az iskola tanulói végeztek az első helyen. Az ötödik és hatodik osztályos lányoknál az aranyérem ugyancsak egy Rákóczi diák nyakába került. Ebben a korcsoportban a bronzérmet egy fiú tanulójuk vehette át.

Rövidesen sor kerül az osztályok közötti labdarúgó teremtorna bajnokságra. A tanárok jó példával az élen járva, egy csapatot szervezve maguk is bekapcsolódnak a megmérettetésbe. Nem hiányzik az iskola sportprogramjából az őszi és a tavaszi kerékpártúra sem. A hagyományos Rákóczi Napokon is szerepet kap a sport. Januárban a negyedik és a hatodik évfolyamosok Balassagyarmaton egy úszóoktatáson vesznek részt. Az iskola igazgatója sok szécsényivel együtt abban reménykedik, hogy rövidesen a városban is elkészül az uszoda.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
három fődíjat is kiosztottak
Átadták Az Év Családbarát Vállalata díjakat
Férfi kosárlabda vb-selejtező / 2 órája
Portugáliai diadallal kezdtek a magyarok
A nemzeti csapat stabilan kézben tartotta a meccset, a hazaiak 2-0-nál voltak utoljára előnyben.
vadító idomok / 2 órája
Leheletvékony tangában sétálgat a világ legszexibb időjósa (videó)
vakcina / 3 órája
Egyre többen veszik fel a koronavírus elleni védőoltást Szécsényben
Szenográdi Ferenc
fehérben / 3 órája
A Kékesre megérkezett a havazás (videó)
nagy volt a baj / 4 órája
Dombóvári István és a kisfia is életveszélybe került a koronavírus miatt
Belgiumban mutatták ki / 4 órája
Európába ért az új dél-afrikai vírusvariáns, minden eddiginél fertőzőbbnek tartják
Figyeljünk oda! / 5 órája
Így lehet igazán fekete a Black Friday