14°

Már hatvan méter fölött a nógrádi megyecsúcs

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a balassagyarmati Vitalitás SE kalapácsvetője, Jakus Dávid nemrég megjavította a megyecsúcsot. Nemrég tovább javította a rekordot, és már átlépte a 60 méteres álomhatárt is.

A napokban rendezte a Budapesti Atlétikai Szövetség nemzetközi nyílt felnőttbajnokságát, az Ikarus BSE pályáján. Budapest legnagyobb nemzetközi atlétikai versenyén 12 ország sportolói álltak rajthoz, köztük a Vitalitás SE dobóatlétái, Ódor Vivien és Jakus Dávid. A rossz idő ellenére mindketten jól szerepeltek és új egyéni csúccsal tértek haza.

Első nap rendezték meg a kalapácsvetést, ahol Vivien első dobásával (49,65 méter) több mint két méterrel javította meg eddigi legjobbját, 4 kilós szerrel. Ezt követően a férfidöntőben Dávidnak harmadik dobásával (60,23 méter) sikerült 60 méter fölé jutnia a 7,26 kilós szerrel. Második nap Vivien diszkoszvetésben idei legjobbját (32,55) dobta.

Mindketten nagyon motiváltak voltak, várták a versenyt, hiszen mindketten szeretnek Pesten versenyezni. Dávid azért szeret az Ikarus pályán dobni, mert mindig népes a mezőny, tele van izgalommal a verseny, illetve jó a hangulat és a pálya is modern. Számára az eső egy kicsit megnehezítette a versenyt, ugyanakkor kedvezett is, mert így gyorsabb lett a kör, ami pedig hozzásegítette őt a 60 méter fölötti eredményhez.

Vivien is hasonlóan élte meg a helyzetet. Számára mindig nehéz úgy dobókörbe állni, hogy utánpótláskorúként a felnőttekkel kell megmérettetnie magát.

– Mindkettőnkre igaz, hogy olimpikonokkal kell versenyeznünk, ami nem feltétlenül probléma, hiszen nem mindenki mondhatja el magáról, hogy együtt dobott Pars Krisztiánnal, vagy éppen Orbán Évával. Összességében mindketten elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, de tudjuk, hogy többre vagyunk képesek, és mindent megteszünk, hogy elérjük a célunkat – mesélte Vivien.

Dávid még ebben az évben szeretné megdobni a 63 métert, amivel ezüstjelvényes atléta lenne, Vivien célja pedig az, hogy versenyen is 50 méter fölé dobja a kalapácsot, diszkosszal pedig elérje a 35 métert.

Nincs pihenő a nógrádiaknak, hiszen még előttük van legfontosabb megmérettetés, a felnőtt országos bajnokság. Vivien a következő hétvégén Miskolcon áll majd dobókörbe az utánpótlás országos bajnokságon, ahol diszkosz­vetésben és kalapácsvetésben is indul.

A nógrádiak eredményei. Felnőttek, férfiak, kalapácsvetés (14 induló): 11. Jakus Dávid (Vitalitás SE) 60,23 méter. Nők. Kalapácsvetés (13): 9. Ódor Vivien (Vitalitás SE) 49,65. Diszkoszvetés (12): 11. Ódor Vivien 32,55. Újoncok, serdülők, fiúk, 800 méter (16): 15. Balla István (Zenit SE) 2:27,71 perc.

Kiemelt fotónkon: Jakus Dávid, a Vitalitás SE versenyzője – Beküldött fotó

 

Hozzászólások

Hároméves kortól
Népszerű lett a korai óvodakezdés
Pedagógusok Nobel-díja / 1 órája
Taneszközre és az éhezőkre költi egymillió dolláros díját az afrikai tanár
Arra ösztönzi nehéz körülmények között élő diákjait, ne maradjanak ki az iskolából, segít nekik elindulni nemzetközi versenyeken és továbbtanulásra biztatja őket.
bölcsi / 1 órája
Épülhet a bölcsőde, de számos helyen a gyereket hiányolják
Lászlók Judit
Édes állat / 2 órája
Duplájára nőtt egy jegesmedvebocs miatt az állatkert látogatóinak száma
Best buy prémium kivitelben / 2 órája
A kínaiak még mindig tudnak őrült olcsó telefont gyártani
2:1! / 9 órája
Óriási győzelmet aratott a magyar válogatott a horvátok fölött
sajátos akció / 10 órája
Beloptak egy képet a moszkvai Tretyjakov Képtárba
képtelenség! / 10 órája
Fiatalkori énjükkel pózolnak a sztárok