Már hatvan méter fölött a nógrádi megyecsúcs

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a balassagyarmati Vitalitás SE kalapácsvetője, Jakus Dávid nemrég megjavította a megyecsúcsot. Nemrég tovább javította a rekordot, és már átlépte a 60 méteres álomhatárt is.

A napokban rendezte a Budapesti Atlétikai Szövetség nemzetközi nyílt felnőttbajnokságát, az Ikarus BSE pályáján. Budapest legnagyobb nemzetközi atlétikai versenyén 12 ország sportolói álltak rajthoz, köztük a Vitalitás SE dobóatlétái, Ódor Vivien és Jakus Dávid. A rossz idő ellenére mindketten jól szerepeltek és új egyéni csúccsal tértek haza.

Első nap rendezték meg a kalapácsvetést, ahol Vivien első dobásával (49,65 méter) több mint két méterrel javította meg eddigi legjobbját, 4 kilós szerrel. Ezt követően a férfidöntőben Dávidnak harmadik dobásával (60,23 méter) sikerült 60 méter fölé jutnia a 7,26 kilós szerrel. Második nap Vivien diszkoszvetésben idei legjobbját (32,55) dobta.

Mindketten nagyon motiváltak voltak, várták a versenyt, hiszen mindketten szeretnek Pesten versenyezni. Dávid azért szeret az Ikarus pályán dobni, mert mindig népes a mezőny, tele van izgalommal a verseny, illetve jó a hangulat és a pálya is modern. Számára az eső egy kicsit megnehezítette a versenyt, ugyanakkor kedvezett is, mert így gyorsabb lett a kör, ami pedig hozzásegítette őt a 60 méter fölötti eredményhez.

Vivien is hasonlóan élte meg a helyzetet. Számára mindig nehéz úgy dobókörbe állni, hogy utánpótláskorúként a felnőttekkel kell megmérettetnie magát.

– Mindkettőnkre igaz, hogy olimpikonokkal kell versenyeznünk, ami nem feltétlenül probléma, hiszen nem mindenki mondhatja el magáról, hogy együtt dobott Pars Krisztiánnal, vagy éppen Orbán Évával. Összességében mindketten elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, de tudjuk, hogy többre vagyunk képesek, és mindent megteszünk, hogy elérjük a célunkat – mesélte Vivien.

Dávid még ebben az évben szeretné megdobni a 63 métert, amivel ezüstjelvényes atléta lenne, Vivien célja pedig az, hogy versenyen is 50 méter fölé dobja a kalapácsot, diszkosszal pedig elérje a 35 métert.

Nincs pihenő a nógrádiaknak, hiszen még előttük van legfontosabb megmérettetés, a felnőtt országos bajnokság. Vivien a következő hétvégén Miskolcon áll majd dobókörbe az utánpótlás országos bajnokságon, ahol diszkosz­vetésben és kalapácsvetésben is indul.

A nógrádiak eredményei. Felnőttek, férfiak, kalapácsvetés (14 induló): 11. Jakus Dávid (Vitalitás SE) 60,23 méter. Nők. Kalapácsvetés (13): 9. Ódor Vivien (Vitalitás SE) 49,65. Diszkoszvetés (12): 11. Ódor Vivien 32,55. Újoncok, serdülők, fiúk, 800 méter (16): 15. Balla István (Zenit SE) 2:27,71 perc.

Kiemelt fotónkon: Jakus Dávid, a Vitalitás SE versenyzője – Beküldött fotó

 

Hozzászólások

Pedofília
Halálbüntetést is kaphat a több mint 300 kiskorút megrontó pedofil
150 helyen kutatnak vakcina után / 29 perce
Senki nem tudja, elkezdődött-e már a járvány második hulláma
Ősszel egyszerre jöhet influenza- és koronavírus-járvány a WHO szerint.
nemzetközi díj / 1 órája
Három földrész legjobbjai közé sorolta a Hewlett Packard Enterprise a 4iG-t
Összefonódás / 1 órája
Újabb furcsaságokat találtak Hadházy Ákos alapítványa körül
Hiteles adathalászat / 1 órája
Állást keres? Vírust kap!
praktikus információkkal / 2 órája
Újabb gyermek vállalására ösztönöz a Testvér-füzet
ünnep / 2 órája
Imádkoztak a palócok összetartozásáért Herencsényben
Sz. K.
Magyar őstörténet / 2 órája
A mai Afganisztán északi részén, 4500 évvel ezelőtt alakult ki az Árpád-dinasztia