-4°

Magabiztosan nyerték meg a lányok a viadalt

Nemrég a Balaton partján zajlottak a sportági diák­olimpia országos döntőinek küzdelmei. A nyolcfős lány- és fiúcsapatok többnapos versengések végén vehették át az érmüket. Salgó­tarján ismét bajnokcsapatot ünnepelhetett.

Az ön­álló sportágként bejegyzett strandkézilabda még nem tekint vissza nagy múltra (1994-ben játszották az első mérkőzést), de népszerűsége egyre nő. A sportág már negyedik éve a diákolimpia versenysorozatának is része. Idén összesen 62 csapat nevezett a három korcsoport országos bajnokságába, a napokban rendezett zánkai fináléban közel 500 versenyző mérhette össze tudását.

A IV. korcsoportos küzdelmekben Nógrád megyét a SÁI Beszterce-lakótelepi Tagiskola csapatai képviselték. A lányok két ötös csoportban küzdöttek. A besztercés lányok – kiegészítve egy-egy gagarinos és kodályos kézilabdázóval – magabiztosan meneteltek a végső siker felé.

A csoportmeccseken mind a négy ellenfelüket (Magyarpolány, Abony, Testnevelési Egyetem Gyakorló Iskolája és Tiszaföldvár) is 2–0 arányban győzték le. Az elődöntőbe jutásért Tiszalök csapatát verték 2–0-ra, majd a döntőbe jutásért a Miskolci Herman sem jelentett akadályt. A fináléban a csoportküzdelmek során már egyszer legyőzött Testnevelési Egyetem Gya­korló Iskolájának csapata volt az ellenfél, akiket ez alkalommal szintén 2–0-ra győztek le a tarjáni lányok.

A diákolimpiai bajnoki cím mellé két díj is Salgótarjánba került. Uhrin Lilit a torna legtechnikásabb játékosának választották, Szabóné Sipos Éva pedig a legjobb felkészítő testnevelő díját vehette át. A csapat harmadik alkalommal nyerte meg a diák­olimpiai finálét.

Szabóné Sipos Éva felké­szítő: – Szívből gratulálok a csapatomnak! Minden tőlünk telhetőt megtettünk, és remek csapatmunkával elértük célunkat. Külön köszönöm Szabó Evelinnek, hogy segítette munkánkat, és a Strand­építők egyesületének, hogy kiváló körülmények között készülhettünk.

Az aranyérmet az alábbi salgótarjáni lányok vívták ki: Uhrin Lili, Vurom Doroti, Kiss Virág, Czinege Petra, Fodor Lili, Kiss Zsófia, Szabó Vivien, Nagy Zsóka, felkészítő: Szabóné Sipos Éva.

A salgótarjáni fiúk négy győzelmet arattak Zánkán (Tiszaföldvár, Szentendre, Bp. Ciszterci és Ózd ellen), az Alsó­örs csapatától pedig kétszer is szoros mérkőzésen vereséget szenvedtek. A harmadik helyért folytatott meccsen a Veszprém csapata volt jobb náluk, így végül a negyedik helyen végeztek.

Szabó Attila fel­készítő: – Gratulálok a fiúknak! Fizikailag még erősödnünk kell, jövőre pedig harcba szállunk a dobogós helyezésért. Nagy köszönet jár Tóth Lászlónak, nélküle nem értük volna el ezt a szép eredményt.

A csapat tagjai voltak: Angyal Marcell, Deák Dávid, Fűry Félix, Károlyi Igor, Kovács Tamás, Szabó Roland, Terjék Roland, Tóth Noel. Felké­szítő: Szabó Attila.

Kiemelt fotónkon: A SÁI Beszterce-lakótelepi Tagiskola negyedik korcsoportos győztes leánycsapata – Beküldött fotó

Hozzászólások

-4°
Közepesen felhős
V
-3°
H
-3°
K
Sz
nagy a tét
A klímaváltozás beindíthatja a kihalás dominóeffektusát
gyász / 10 perce
Meghalt Princz Gábor, a Postabank volt elnök-vezérigazgatója
62 éves volt.
mutatvány / 2 órája
Két focista megmutatta, hogy egy kis szédülés nem állhat a gólok útjába
A munka gyümölcse / 2 órája
Életét szentelte a gyermeknevelésnek a kisterenyei bölcsőde egykori vezetője
Palchuber Kinga
Szolgáltatás / 3 órája
Megnyitotta kapuit a városi jegyiroda Salgótarjánban
Cs. B.
bühnagy szótár / 3 órája
Sántha Attila: a székely nyelvjárás az, amely leginkább kifejezi a székely embert
páratlan kilátás / 4 órája
Megépült a világ első lefelé épült hotelje Kínában
tollforgatók figyelem / 4 órája
November 30-ig lehet pályázni a Visegrádi Irodalmi Rezidens Programra