12°
13°

Mag Viktória negyedik az Eb-n

Két év múlva Salgótarján lesz a rendező.

A közelmúltban a háromfős nemzeti váltócsapatok küzdelmével zárult Bulgáriában, Veliko Tarnovóban a serdülő és ifjúsági Európa-bajnokság. A magyar válogatott keretben helyet kapott Sramkó Tibor tanítványa, Mag Viktória is, a Salgótarjáni Dornyay versenyzője.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a serdülők sprinttávú döntőjében a tarjáni futólány a középmezőnyt jelentő 35. helyen zárt. Ezután Mikovci térségében került sor a normáltávú döntőre, ahol nagy szintkülönbségű, igen részletgazdag, nehezen futható (bozótos) terep várta a versenyzőket. A magyarok ezúttal is kitettek magukért, hiszen ifjúsági lányoknál Szuromi Hanga bronzérmes, míg Gárdonyi Csilla a negyedik helyen végzett. A nógrádi érdekeltséget is jelentő serdülő lányoknál kettős finn győzelem született.

A mieink közül Czakó Boglárka 13., Mag Viktória 17., Kishanti Petra 21., Zempléni Lilla 38. lett. Vasárnap a váltócsapatok küzdelmével zárult a fiatalok sportági kontinensbajnoksága, ahol a magyar küldöttség legjobb eredményét a serdülő leányválogatott érte el, melynek befutó embere a Salgótarjáni Dornyay tehetséges versenyzője, Mag Viktória volt. Tény, ha második futónk nem hibázik olyan nagyot, akkor a magyar trió akár a dobogó második fokát is meg tudta volna szerezni. Mindenesetre a Czakó Boglárka, Kishanti Petra, Mag Viktória összeállítású váltócsapat negyedik helyezése, így is minden dicséretet megérdemel. Eredményhirdetéskor, illetve a kontinensbajnokság zárásakor a szervezők bejelentették 2020-ban Magyarország, Salgótarján versenyközponttal nyerte el a serdülő és ifjúsági eb rendezési jogát.

Eredmények. Normáltáv. Serdülő lányok (99 induló): 1. Liisa Peltonen (Finnország) 40:16 perc … 13. Czakó Boglárka (Magyarország) 46:01 … 17. Mag Viktória Magyarország 47:51 … 21. Kishanti Petra (Magyarország) 48:56 … 38. Zemplémi Lilla (Magyarország) 52:39. Váltócsapat döntő. Serdülő lányok(26 nemzeti válogatott): 1. Svájc 74:12 perc, 2. Finnország 78:18,51, 3. Cseh Köztársaság 78:52, 4. Magyarország (Czakó Boglárka 23:36, Kishanti Petra 28:20, Mag Viktória 27:42) 79:38, 5. Bulgária Bulgária, 79:47, 6. Oroszország 81:36.

Kiemelt fotónkon: Mag Viktória egyéniben 17., csapatban 4. lett

 

Hozzászólások

12°
13°
Közepesen felhős
Cs
11°
P
Sz
V
nincs meglepetés
Újabb díjat nyert Ibrahimovic
premier league / 9 perce
Az Animal Planetet elhagyni az angol fociért
Az Animal Planet televízió globális elnöki posztját feladva, Susanna Dinnage lesz az angol labdarúgó Premier League ügyvezető igazgatója.
ebből él / 49 perce
Gyarmati áruház mosdójában rabolta ki a fiatalokat
Ne cukrozzuk túl az életet! / 58 perce
Ma van a diabétesz világnapja: ezek a legfontosabb tudnivalók (videó)
Nemzetek Ligája / 1 órája
Rossi nélkül is csak a győzelem lehet a cél
Balesetek / 1 órája
Kishartyánnál traktor, Tarjánban őz okozott balesetet
Jegygyűrű pezsgőben / 1 órája
Elárverezik a Sinatra házaspár hagyatékának egy részét
A hazáért és a szabadságért / 1 órája
II. Rákóczi Ferenc lesz a jövő év szellemi iránytűje