Fotó: Bakos László / NMH

Kúszni, mászni is kell, a gyerekek örülnek majd neki

Szeptember 15-én első alkalommal rendeznek jótékonysági akadályfutó versenyt Salgótarjánban, a bevétel a gyermekek gyógyítását segíti.

A SalGO Charity Run elnevezésű viadalon több korcsoportban is várják a jelentkezéseket, és még a gyermekekre is külön gondolnak. A versenyközpontnak a salgótarjáni strand ad majd otthont. A pályáról előzetesen annyit lehet tudni, hogy a bő 8 kilométeren 15 akadály várja majd a futókat a strand és a salgói vár közötti dombokon.

Nem csak nevezéssel lehet azonban segíteni, tiszteletjegyek vásárlásával is támogatható a Gyermekekért Alapítvány, amely eszközök beruházására fordítják majd a befolyt összeget, támogatva ezzel a gyermekek gyors gyógyulását.

Az akadályfutó verseny kísérő programjaként megrendezésre kerül egy sportfesztivál is, amelyen a nap során folyamatos sportos programokkal várják az érdeklődőket. A hangulatról DJ Newik és DJ Pryce is gondoskodik. A fesztiválon való részvétel ingyenes. A szervezőkhöz sorra érkeznek a támogatók, akiknek köszönhetően a verseny helyezettjei is jól járnak majd.

Bulyovszky Veronika, az esemény egyik szervezője elmondta: ugyan jótékonysági futamban gondolkodnak, de ez nem ok arra, hogy ne építsenek egy izgalmas és kellően nehéz pályát az itt indulóknak. A futóversenyre augusztus 20-ig lehet regisztrálni a palocroham@gmail.com címen.

Kiemelt fotónk illusztráció – Fotó/archív: B. L.

Hozzászólások

Árulkodó DNS
Meglehet a svéd koronaékszerek tolvaja
Csak nőttön nő a számuk / 5 órája
Már 500 ezer egyéni vállalkozó működik Magyarországon
A tavalyi évben is tömegesen választották ezt a működési formát.
német felmérés / 6 órája
Ha nő a munkaidő, gyakrabban járnak orvoshoz a munkavállalók
Dakar-rali / 7 órája
Al-Attijah harmadszor nyert összetettben, Szalayék a 20. helyen zártak
székelyföld / 7 órája
Magyar Filmnapokat szervez a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi
háziállat / 8 órája
Szokatlan családtag teszi még boldogabbá a gyarmati pár életét
Sziládi Krisztina
Maga vezetett / 8 órája
Autóbaleset érte II. Erzsébet királynő férjét
Vigyázat! / 8 órája
Az E.ON nevével visszaélve kérnek csalók átutalást a fogyasztóktól