27°
24°
16°
Fotó: Bakos László

Kúszni, mászni is kell, a gyerekek örülnek majd neki

Szeptember 15-én első alkalommal rendeznek jótékonysági akadályfutó versenyt Salgótarjánban, a bevétel a gyermekek gyógyítását segíti.

A SalGO Charity Run elnevezésű viadalon több korcsoportban is várják a jelentkezéseket, és még a gyermekekre is külön gondolnak. A versenyközpontnak a salgótarjáni strand ad majd otthont. A pályáról előzetesen annyit lehet tudni, hogy a bő 8 kilométeren 15 akadály várja majd a futókat a strand és a salgói vár közötti dombokon.

Nem csak nevezéssel lehet azonban segíteni, tiszteletjegyek vásárlásával is támogatható a Gyermekekért Alapítvány, amely eszközök beruházására fordítják majd a befolyt összeget, támogatva ezzel a gyermekek gyors gyógyulását.

Az akadályfutó verseny kísérő programjaként megrendezésre kerül egy sportfesztivál is, amelyen a nap során folyamatos sportos programokkal várják az érdeklődőket. A hangulatról DJ Newik és DJ Pryce is gondoskodik. A fesztiválon való részvétel ingyenes. A szervezőkhöz sorra érkeznek a támogatók, akiknek köszönhetően a verseny helyezettjei is jól járnak majd.

Bulyovszky Veronika, az esemény egyik szervezője elmondta: ugyan jótékonysági futamban gondolkodnak, de ez nem ok arra, hogy ne építsenek egy izgalmas és kellően nehéz pályát az itt indulóknak. A futóversenyre augusztus 20-ig lehet regisztrálni a palocroham@gmail.com címen.

Kiemelt fotónk illusztráció – Fotó/archív: B. L.

Hozzászólások