Fotó: Bakos László / NMH

Hatodik helyen zárt Papp Zoltán

A napokban Kincsesbánya adott otthont az országúti kerékpárosok szenior magyar bajnokságának, ahol Papp Zoltán is rajthoz állt.

A Salgótarjáni AC nemrég alakult kerékpáros szakosztályának képviselője a 60 év feletti korosztályban volt érdekelt, ahol 51 kilométer és háromszor 177 méter szintkülönbség várt rá.

– Sajnos nem voltam jó formában – mesélte tudósítónknak. – Szerettem volna az első háromban végezni, de az utolsó körben elfáradtam, és leszakadtam az első négytől. Így az utolsó tíz kilométert egyedül tekertem le, mert a mögöttünk lévők már korábban leszakadtak. Ráadásul nem vettem észre, hogy a befutónál egy fiatal csoporttal belopódzott egy riválisom is, aki így két méterrel előttem ért célba.

Őt nem vettem észre a tömegben, így csak a hatodik lettem. Kicsit csalódtam, de ilyen a sport. Nagyon erős volt a mezőnyünk, ezt bizonyítja, hogy a tavalyi amatőr világbajnok Nagy Attila is csupán a harmadik tudott lenni. Majd legközelebb hátha jobban megy – zárta értékelését a sokoldalú sportoló.

Papp Zoltán az éves összetett versenysorozatban is érdekelt, ahol jelenleg a második helyen áll, mögötte nagyon szoros a mezőny.

Bár nem nógrádi színekben indult az országos bajnokságon, meg kell említeni a salgótarjáni származású, dr. György Zsoltot is, aki az 50–60 év közötti kategóriában az előkelő harmadik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Hozzászólások

Árulkodó DNS
Meglehet a svéd koronaékszerek tolvaja
Csak nőttön nő a számuk / 5 órája
Már 500 ezer egyéni vállalkozó működik Magyarországon
A tavalyi évben is tömegesen választották ezt a működési formát.
német felmérés / 6 órája
Ha nő a munkaidő, gyakrabban járnak orvoshoz a munkavállalók
Dakar-rali / 7 órája
Al-Attijah harmadszor nyert összetettben, Szalayék a 20. helyen zártak
székelyföld / 7 órája
Magyar Filmnapokat szervez a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi
háziállat / 8 órája
Szokatlan családtag teszi még boldogabbá a gyarmati pár életét
Sziládi Krisztina
Maga vezetett / 8 órája
Autóbaleset érte II. Erzsébet királynő férjét
Vigyázat! / 8 órája
Az E.ON nevével visszaélve kérnek csalók átutalást a fogyasztóktól