Fordított és nyert a Salgótarján a megyei rangadón Gyarmaton

LABDARÚGÁS NB III, Keleti csoport, 11. forduló – Újra dobogón Kuntics-alakulat

 

Balassagyarmati VSE – Salgótarján 2–4 (0–0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 1000 néző, vezette: Berényi (Csóra, Nyerges).
Balassagyarmati VSE: Földi – Illés, Bonivárt, Ficzere, Szandai – Molnár E. (Kovács K., 62.), Popovics, Nagy O. – Bódis (Tihanyi, 74.), Tóth P. (Szita, 83.), Magos. Vezetőedző: Kis Károly.

Salgótarján: Czerula – Gubacsi, Híves, Banjac, Lupták (Gábor Lukács, 24.) – Sulcz, Takács, Spitzmüller, Kovács L. – Bogáti (Gere, 69.), Oláh. Vezetőedző: Zoran Kuntics.
Gl.: Bódis (49.), Tóth P. (57.), ill. Oláh (66.), Sulcz (74.), Oláh (75.), Gábor Lukács (90.). Sárga lap: Tóth P. (27.), Takács (34.), Gubacsi (35.), Illés (79.), Nagy O. (85.). Jók: Popovics, Nagy O., Magos, illetve Híves, Banjac, Sulcz, Spitzmüller, Oláh.

Fordított és nyert a Salgótarján a megyei rangadón Gyarmaton

Fotó: Torjay Attila

Szemerkélő időben, telt ház, közel ezer néző előtt kezdődött a mérkőzés. Túlzás lenne azt mondani, hogy egymásnak estek a csapatok, sokkal inkább tapogatózás folyt a pályán, jól zártak a védelmek. Az első valamirevaló, kapura törő akció miatt a tizenhetedik percben hördült fel a közönség, ekkor Banjac egy lefejelt labdát Spitzmüller elé perdített, aki azonban pontatlanul célzott. Nem sokkal később Kovács L. tüzelt alig a gyarmatiak kapuja mellé.

A félidő közepe táján, Lupták súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, ezután átvették az irányítást a házigazdák. Röviddel a játékrész lefújása előtt kis híján a vezető gólt is megszerezték. Illés gurított be a védők mögé, erre Bódis rácsapott, de kissé hosszan tolta meg a labdát, így az időben kivetődő Czerula hárítani tudott. Negyvenöt perc játék után a szurkolók java része úgy gondolta, a nagy taktikai harc miatt ez egy tipikus, egygólos meccs lesz.

Nem így történt. Fordulás után rögvest támadólag lépett fel a kék mezes hazai alakulat, és nemsokára gyümölcsözött az elszántság. A jobb oldalon Magos lerázta védőjét, középre gurított, és a második hullámban érkező ifjú vőlegény, Bódis kilőtte a hosszú sarkot. A meglepődésből lassan ocsúdó „Somos” feliratú társaság nyolc percen belül újra a hálóból kotorhatta ki a játékszert. Nagy Olivér látványos sarkazással ugratta ki Tóth Patrikot, és a középcsatár higgadtan értékesítette a kínálkozó lehetőséget.

A bordó mezes vendégek hamar kilábaltak a hullámvölgyből. Főként a bal oldalon szőtt támadásaikból előbb Gábor Lukács csapta be a lesre állító vendégeket, de ekkor még mellé szállt a kísérlet. Kisvártatva szépített az STC. Oláh nem igazán túlságosan erős, lapos lövésére Földi későn vetődött, és már csak a kapufára tudta paskolni a labdát, ami aztán kikötött a gólvonal mögött. A fellelkesült ellenfél hamarosan kiegyenlített. Egy szöglet csavarodott be igen veszélyesen, Földi beleütött, és a túlsó oldalon berobbanó Sulcz, a védőket megelőzve bekotorta az STC második gólját. A gyarmatiak hidegzuhanya ezzel nem ért véget. Szandai hatalmas hibáját kihasználva ismét Oláh volt résen, és a hosszú alsó sarokba bombázott.

Az utolsó negyedórában Kis Károly tanítványai mindent megmozgattak legalább az egyik pont megmentése érdekében, szinte beszorították a riválist saját tizenhatosára, sorra jöttek az ívelések, de már nem sikerült betalálni. Sőt, még ők fizettek rá, mert Gábor Lukács a rendes játékidő leteltének pillanatában egy kontra után kialakította a végeredményt.

Kis Károly: – Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, amelyet követően a második játékrészt jól és szép gólokkal kezdtük. Sajnos, több oknál fogva nem sikerült idejében eldöntenünk a mérkőzést. Gratulálok a Somosnak.

Zoran Kuntics: – Rangadóhoz méltóan, jól teljesítettek a csapatok. Vesztett állásból fordítani tudtunk, ez növeli a győzelmünk értékét. Minden elismerésem a játékosaimnak.
További eredmények: Cigándi FC – Gyöngyösi AK 1–2 (1–1), Termálfürdő FC Tiszaújváros – Tiszafüredi VSE 1–2 (1–1), Monori SE – Tállya KSE 5–1 (2–0), Nyírbátori FC – DEAC 3–1 (2–1), Putnok FC – ESMTK 0–1 (0–0), Füzesgyarmati SK – Jászberényi FC0–3 (0–1), MTK Budapest II. – DVTK II. 2–0 (2–0).

 

Fordított és nyert a Salgótarján a megyei rangadón Gyarmaton

Lánykérés a kezdőkörben

Már felsorakoztak a játékosok a kezdéshez, üdvözölve a nézőket, amikor a hangosbemondó egy fiatal hölgyet kért meg, hogy sétáljon fel a gyepre. Amint a csinos lány, Pintér Flóra odaért, a balassagyarmati játékosok közül kivált Bódis Martin, a csatár szíve választottjához lépdelt, letérdelt előtte, és kedves szavak kíséretében megkérte szerelmese
kezét. A menyasszony aztán, immár jegygyűrűvel az ujján, a közönség vastapsától kísérve, könnyeit törölgetve hagyta el a játékteret.

 

Hozzászólások

Így akalkul a védekezés
Kövesse nálunk élőben az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóját!
tendencia / 13 perce
Látványosan csökkent a balesetek és bűncselekmények száma a veszélyhelyzetben
A mérséklődés különösen szembeötlő márciusban.
vadbaleset / 25 perce
Szarvas okozott balesetet Somoskőújfalunál
Senki többet, harmadszor! / 45 perce
Online aukción találtak új gazdára Doris Day relikviái
Rés az üzenetekben / 1 órája
Továbbra is az email a kiberbiztonság legsebezhetőbb pontja
tokió 2020 / 1 órája
Aktivitásra buzdít a NOB elnöke (videó)
kifürkészhetetlen madonnák / 1 órája
Pontosan fél évezrede távozott a reneszánsz egyik legnagyobb művésze
Lecsillapodott a járvány / 1 órája
Megnyitották a kínai nagy fal újabb szakaszait a látogatók előtt