22°
27°
13°

Felmérték az utánpótlásukat

A közelmúltban a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) két csoportvezetője is háziverseny keretében mérte fel alsós tanítványaikat. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a klub két iskolai csoportot is felkarolt, amelyet a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) kiemelt utánpótlásprogramjának segítségével honorálni is tud. Így csatlakozott a Kölyökatlétika programhoz a salgótarjáni Kodály tagiskola és a balassagyarmati Dózsa is.
A napokban a Mrakics Nikolett és Körmendy Nikolett vezette alsósok egy-egy háziversenyen mérhették össze képességeiket a terematlétika számaiban. Az összesen öt darab nyolcfős csapat tagjainak futásban, ugrásban, zsámolyszökdelésben és medicindobásban is helyt kellett állniuk. Nem csupán a verseny­szituáció gyakorlása volt a cél, hanem a csoportvezetők képet is kaptak tanítványaik képességeiről. A klub több tanintézménnyel is szoros együttműködést ápol, a karancsaljai általános iskolának és az Uzoninak nemrég juttatott el sportszereket, de a megyeszékhely középiskolái is részesültek már eszközökben.
A 13 éven aluliak terem­atlétikai szezonja véget ért, március elején már mezei futásban kell bizonyítaniuk a MASZ Sport XXI. versenysorozatának következő állomásán, aztán a nagyobbak az országos bajnokságon öregbíthetik a klub hírnevét.

Hozzászólások

Putyin-Trump csúcstalálkozó
Pozitívan értékelte a Helsinkiben tartott csúcstalálkozót az orosz és az amerikai elnök
egyetemista mata hari / 2 órája
Az Egyesült Államokban vádat emeltek egy kémkedéssel gyanúsított orosz nő ellen
A 29 éves Maria Butinát a hét végén tartóztatták le, és nem kapott lehetőséget arra, hogy óvadék ellenében szabadlábon maradhasson.
inárcs / 3 órája
Mészárlásra készülhetett a késelő
Hihetetlen / 4 órája
Ismét kigyulladt a szeméttelep Salgótarjánban
félelem / 4 órája
Elszabadult óriáspókok miatt retteg egy egész város
szereti a kihívásokat / 5 órája
Ronaldo: történelmet akarok írni a Juventusszal
gyógyul a legjobban kereső színész / 5 órája
Így sántikál balesete után George Clooney (videó)
áttörés / 5 órája
Ezentúl az iráni nők is látogathatják a focimeccseket