-4°

Felmérték az utánpótlásukat

A közelmúltban a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) két csoportvezetője is háziverseny keretében mérte fel alsós tanítványaikat. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a klub két iskolai csoportot is felkarolt, amelyet a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) kiemelt utánpótlásprogramjának segítségével honorálni is tud. Így csatlakozott a Kölyökatlétika programhoz a salgótarjáni Kodály tagiskola és a balassagyarmati Dózsa is.
A napokban a Mrakics Nikolett és Körmendy Nikolett vezette alsósok egy-egy háziversenyen mérhették össze képességeiket a terematlétika számaiban. Az összesen öt darab nyolcfős csapat tagjainak futásban, ugrásban, zsámolyszökdelésben és medicindobásban is helyt kellett állniuk. Nem csupán a verseny­szituáció gyakorlása volt a cél, hanem a csoportvezetők képet is kaptak tanítványaik képességeiről. A klub több tanintézménnyel is szoros együttműködést ápol, a karancsaljai általános iskolának és az Uzoninak nemrég juttatott el sportszereket, de a megyeszékhely középiskolái is részesültek már eszközökben.
A 13 éven aluliak terem­atlétikai szezonja véget ért, március elején már mezei futásban kell bizonyítaniuk a MASZ Sport XXI. versenysorozatának következő állomásán, aztán a nagyobbak az országos bajnokságon öregbíthetik a klub hírnevét.

Kommentek

Legolvasottabb

1
Ki a megye legjobb felnőtt férfi sportolója?
2
Esélyt kaptak az életre a babák
3
Bányát nyithatnak a településen
4
Angyal János kezdeményezésére nyitották meg a határt
5
Idén nem hóember, hóoroszlán készült Bátonyterenyén
áldozathozatal
Soltész: az áldozatok „megkapták az igazukat”
polgármester-választás / 54 perce
Lázár: Hódmezővásárhely jövője, gyarapodása a tét
A Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hódmezővásárhelyi választási fórumon arról beszélt, Hegedűs Zoltán polgármesterjelölt kezében jó helyen van a város irányítása.
szupermama / 1 órája
Rekordot jelentő 18 kölyke született egy kutyának Ausztráliában
7 vérfagyasztó nap / 2 órája
Rosamunde Pike terroristák közé keveredett
(szt)árverés / 2 órája
Steve Jobs sokáig állást keresett
díjátadó / 2 órája
Schmitt Pál adta át az aranyérmet a magyar váltónak
1000 embernek ad munkát / 2 órája
Rekordot döntött a Henkel itthon
amatőr családfakutatók / 3 órája
Mindig van remény, Ön se adja fel!