22°
27°
13°

Erős szezonkezdet Székesfehérváron

Székesfehérváron kezdték el az idei szezont a salgótarjáni úszók, és nem lehet okuk panaszra, mert 42 rajtjukból 26-szor döntötték meg egyéni legjobb idejüket. Két élversenyzőjüket háromszor is a dobogóra szólították.

A monoton téli felkészülést idei első versenyükkel próbálták meg változatosabbá tenni a GDSE úszói, akik közül kilencen utaztak el a rangos székesfehérvári versenyre, ahol 32 hazai egyesület 325 sportolója indult. Mivel a magyar felnőttbajnokság időpontját idén meglehetősen koránra, március közepére tették, jó lehetőség adódott az egyesületi edzőknek, hogy felmérjék az eddig elvégzett munkát. Ha a magyar bajnokság szóba került, Kovács Dénes tanítványai közül kettőnek, háromnak van reális esélye megúszni a szigorú szintidőt és nem véletlen, hogy közülük Balázs Boglárka és Majoros Krisztián szerepelt legjobban Fehérváron. A 2003-2004-ben születettek korosztályában két bemelegítő szám (100 és 400 gyors) után erősségében, a mellúszásban Bogi nyert 200 méteren, Krisztián pedig a két évvel idősebbek között második lett 200 mellen, míg 400 vegyesen harmadik. Tóth Zalán Zénó 400 és 100 gyorson került az első húszba, Kozlok Dominik ugyancsak 100 gyorson járt ugyanígy, míg Sturmann Ádámnak és Balázs Istvánnak 200 mellen és 400 vegyesen sikerült ez. A két legfiatalabb, Imre Laura Ingrid és Csapó Ádám pedig gyorsúszásban került a középmezőny elejére.

Kiemelt fotónkon: Balázs Boglárka már indult ob-n, idén is jó esélye van rá – Fotó: M. I.

Hozzászólások

Putyin-Trump csúcstalálkozó
Pozitívan értékelte a Helsinkiben tartott csúcstalálkozót az orosz és az amerikai elnök
egyetemista mata hari / 2 órája
Az Egyesült Államokban vádat emeltek egy kémkedéssel gyanúsított orosz nő ellen
A 29 éves Maria Butinát a hét végén tartóztatták le, és nem kapott lehetőséget arra, hogy óvadék ellenében szabadlábon maradhasson.
inárcs / 3 órája
Mészárlásra készülhetett a késelő
Hihetetlen / 4 órája
Ismét kigyulladt a szeméttelep Salgótarjánban
félelem / 5 órája
Elszabadult óriáspókok miatt retteg egy egész város
szereti a kihívásokat / 5 órája
Ronaldo: történelmet akarok írni a Juventusszal
gyógyul a legjobban kereső színész / 5 órája
Így sántikál balesete után George Clooney (videó)
áttörés / 5 órája
Ezentúl az iráni nők is látogathatják a focimeccseket