28°
24°
15°

Elsőként teljesítette a „Fehér Utat”

A napokban vált hivatalossá, hogy nem a vizslási Papp Ildikó képviselheti Magyarországot a téli olimpián, sífutásban. A minap Szlovákiában bizonyította, hogy nem lehet leírni.

A napokban vált ­hivatalossá, hogy nem a vizslási Papp Ildikó képviselheti Magyarországot a téli ­olimpián, sífutásban. A minap ­Szlovákiában bizonyította­, hogy nem lehet leírni.
A 45. alkalommal megrendezett Biela Stopa (Fehér Út) elnevezésű rendezvény Európa­ egyik legnagyobb hagyománnyal büszkélkedő hosszútávú versenye. A Körmöcbányától nem messze lévő­ Szkalka Ildikó egyik kedvenc edzőhelye, így nem érte meglepetés a 25 kilométer során. A szabadstílusú, pénzdíjas versenyre rengetegen neveztek, felemelő hangulat fogadta a nógrádit.
Egészen húsz kilométerig a második helyen állt, és végig azt érezte, hogy az emelkedőkön erősebb a riválisánál.
Tudta, hogy az utolsó öt ­kilométer szinte végig emelkedik – benne érintve a lesiklópályát is –, így egy erős iramváltás után sikerült elfárasztania az ellenfelét, aki ezután már nem tudott felzárkózni a vizslási sífutóhoz.
– Húsz kilométerig­ nem igazán­ bíztam a győzelemben­, de 23-nál már tudtam, hogy meglesz. Nagyon jó érzés volt rengeteg néző előtt ­versenyezni, ­ráadásul a ­csapattársaim előtt tudtam nyerni­. A siker kicsit kár­pótolt az utóbbi­ hetek történései ­miatt, nagyon örültem a győzelemnek – mesélte­ tudósítónknak 2017 legjobb salgótarjáni sportoló­nőjének megválasztott sífutó.

Kiemelt fotónkon: Papp Ildikó az emelkedőkön nyerte meg a versenyt

Hozzászólások

hooligans
Még mindig bennük van a kisördög
magyar siker / 8 perce
Díjat nyert a Virágvölgy a palicsi fimfesztiválon
Csuja László amatőr főszereplőkkel készült alkotását az időszerű problémákkal foglalkozó Párhuzamok és ütközések kategóriában találták a legjobbnak.
tenisz / 1 órája
Az esélyes pár nyerte a viadalt
Balogh Tibor
Atlétika / 1 órája
Kiemelten kezelik az ugrókat is
Bakos László
Szécsény / 1 órája
Kiemelkedő a szécsényi intézmény munkája
Szenográdi Ferenc
vagyonfelélés / 1 órája
Egyre tovább élünk, mégsem spórolunk a nyugdíjas éveinkre
Nógrád megye / 1 órája
Drága és kevés is az idei barack
Sz. R.
Kultúra a kanapéból / 1 órája
Bárki megnézheti a Mindenki rendezőjének új filmjét