13°
12°

Bemutatkozhat a BL-ben Hadfi Gréta

Tizenhat és fél évesen Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzésen kaphat szerepet Hadfi Gréta.

Akár az is előfordulhat, hogy az FTC-Rail Cargo Hungária női kézilabdacsapatának tartalékkapusa, a 2001-es születésű salgó­tarjáni Hadfi Gréta előbb lép pályára Bajnokok Ligája-mérkőzésen, mint hazai első osztályú bajnokin. Arra nem sok esély van, hogy az igen fiatal salgótarjáni nevelésű sportolót hosszú percekig láthassuk majd a jelenlegi egyik legjobb magyar női kézilabdacsapat hálóőreként, de egy rövid „beugrás” simán összejöhet.

A csapat Bíró Blanka melletti másik állandó kapusa, Szikora Melinda a szombati Rosztov-Don elleni BL-negyeddöntő első percében sérült meg, jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, hétfőn már meg is műtötték. Felépülése várhatóan hat hónapot vesz majd igénybe, így ideiglenesen Hadfi Gréta veszi át a helyét.

Homokon már szép sikereket ért el

A salgótarjáni nevelésű kézilabdakapus tavaly nyáron világbajnok lett Mauritiuson az U17-es strandkézilabda-válogatottal (ahol a torna legjobb kapusa lett), eredményei alapján megválasztották őt az 2017-es év legjobb ferencvárosi U18-as sportolójának is. Fiatal kora ellenére több hónapja a Fradi élvonalbeli együttesének – a mostani ellenfél edzőjének véleménye szerint Európa hat legjobb csapata egyikének – harmadik számú, tartalékkapusa.

A 17. évét idén betöltő salgótarjáni fiatal így a visszavágóra készülő keret tagja lett, csütörtök reggel ő is elutazott a zöld-fehér gárdával Oroszországba. A Fradi kétgólos hátrányból várja a szombat délutáni rosztovi visszavágót, melyet a Sport1 tv élőben közvetít majd félórás felvezető után 15 órától.

A FTC-Rail Cargo Hungária felnőtt női kézilabdacsapatának harmadik számú kapusa, a most még mindösszesen 16 és fél éves salgótarjáni Hadfi Gréta így átmenetileg második számú kapussá lépett elő. Gréta a csapat elutazása előtt megkeresésünkre elmondta: nagyon sajnálja csapattársa sérülését, ugyanakkor ha már így alakult, természetesen nagyon nagy megtiszteltetésnek érzi a lehetőséget, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében sze­replő FTC keretében helyet kapott tartalékként. „Ha lehetőséget kapok, mindent meg fogok tenni a legjobb négy közé jutásért” – tette hozzá. Gréta szerény lány, és megkeresésünkkor ki is emelte, hogy ez a helyzet nem az ő érdeme, hanem Szikora Melinda sajnálatos sérülése miatt állt elő. Mi azonban hozzátesszük: valakinek mindig ott kell állnia beugrásra készen a harmadik helyen is, azt pedig nem gondolnánk, hogy előtte 16 és fél évesen érdemtelenül nyílt volna ez a lehetőség a sajnálatos körülmények követ­keztében.

A salgótarjáni nevelésű Hadfi Grétára a homok után teremben is nagy feladat vár – Archív fotó: B. L.

Hozzászólások

13°
12°
Közepesen felhős
Sz
13°
Cs
19°
P
22°
Sz
19°

Hirdetés

Csatlakozz csapatunkhoz, és találjuk ki együtt a jövőd
túl a koronaékszer lakodalmon is
Örök szerelem: több mint 80 éve él együtt a világrekorder házaspár
Viharos szél / 9 perce
Leállt a kukorica aratása a rossz időjárás miatt
Gondot jelenthet a kukoricánál a szárítás után elvárt, 14,5 százalék alatti nedvességtartalom beállítása.
supergroup / 1 órája
Nick Mason újra kiadott szólólemezekkel, turnéval tért vissza
innovatív megoldások / 1 órája
Megválasztották az intelligens turizmus európai központjait
mentesítés / 1 órája
Csatárláncban derítik fel az ürgéket a reptéren
horrorshow / 1 órája
Magyar artista zuhant a mélybe egy osztrák cirkuszban
bent és kint / 1 órája
Hunyadi István: színészként van egy kialakult világom
vándorkiállítás / 1 órája
Salgótarjánban is "szóra bírták a csontokat"
Palchuber Kinga kinga.palchuber@nool.hu