Hallgassa élőben!
Fotó: NMH

Az SBTC és a Balassagyarmat is egy pontot szerzett vendégként

Az NB III. Keleti csoportjában a 30. forduló mérkőzéseit rendezték meg vasárnap. A Balassagyarmat a Kisvárda II., míg az SBTC a Tiszaújváros otthonában játszott döntetlent.

Kisvárda Master Good II. – Balassagyarmati VSE 0–0
Kisvárda, Várkerti Stadion edzőpálya, zárt kapuk mögött, vezette: Tóth T. (Szabó F., Varga Gy.).

Kisvárda II.: Ogyincov – Kramár, Szőr, Vass, Ene (Czene, 59.) – Kovácsréti (Szentes, 59.), Czérna (Gyüre, 69.), Avetiszjan, Sikorszki (Honcsar, 80.) – Szavcsenko (Luscsik, 80.), Himics. Vezetőedző: Kocsis János.
Balassagyarmati VSE: Iváncsics – Tóth O., Molnár, Benkő-Bíró, Fejes – Pallagi (Szita, 46.), Király Á. – Kicsi (Erdélyi, 89.), Nagy Tamás (Csillik, 93.), Király O. – Tóth M. Vezetőedző: Nagy Tibor.
Sárga lap: Avetiszjan. Jók: Szőr, Avetiszjan, Vass, ill. Tóth O., Molnár, Király Á., Kicsi.

Az első félidő javarészt mezőnyjátékkal telt, az első kapura lövésre húsz percig kellett várni, ekkor Tóth Milán váratlan próbálkozását védte magabiztosan Ogyincov. A házigazdák, elsősorban erősebb testi felépítésüket kihasználva, párharcok után szereztek labdákat, de akcióikat a jól záró balassagyarmati védelem rendre feltartóztatta.

A 40. percben Király Olivér kínálta meg jó labdával középen Kicsit, ám a kapuelőtérbe bekeveredő jobbszélső nem tudta megszelídíteni az átadást. A második játékrész elején szokásos, lendületes „formáját” hozta az Ipoly-parti társaság, szép támadásokat szőttek, ám ezek elakadtak az ellenfél büntetőterülete környékén. Az 51. percben ígéretes szögből végezhetett el szabadrúgást a vendég alakulat, azonban Nagy Tamás bombája lepattant a sorfalról. Nem sokkal később Király Ákos lőtt távolról, a felső léc fölé. A 66. percben szintén Nagy Tamás ívelt be jobbról szabadrúgást, Ogyincov öklözéssel mentett a mezőnybe.

A hajrába érve az öt cserét is bevető Kisvárda nagy erőket mozgósított a győztes gól megszerzésére. A 86. percben szabályos pergőtűz alá vették a balassagyarmatiakat, előbb a védelem mögé játszott labdát Himics vágta kapura, ekkor Iváncsics a helyén volt, a kipattanóból újráztak a csatárok, a BSE védői szinte a gólvonalról szabadítottak fel, majd harmadjára ugyancsak Iváncsics tisztázott bravúros vetődéssel.

Összességében a mérkőzés utolsó negyedórájára rendkívül elfáradt nógrádi együttes szívósan, hatalmasat küzdve hozta haza az egy pontot.

Kocsis János: – A döntetlent igazságosnak tartom, hiszen a roppant elszántan védekező ellenfél reteszét nem sikerült feltörnünk. A meccslabda a miénk volt, kár, hogy kimaradt az ordító helyzet.
Nagy Tibor: – Csak szuperlatívuszokban beszélhetek a fiúkról. Ilyen megterhelő mérkőzéssorozaton, ilyen kevesen, ekkora fegyelmezettséggel és összpontosítással játszanak. Le a kalappal a társaság előtt, minden dicséretet megérdemelnek.

Termálfürdő FC Tiszaújváros – SBTC 1–1 (0–0)
Tiszaújváros, zárt kapuk mögött, vezette: Erdélyi B. (Czeglédi B., Urgyán A.)
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Tóth M., Vincze, Márton, Gelsi – Pap, Tóth S. (Vámos), Lőrincz, Kristófi (Benke, 12., helyette Vitelki, 91.) – Lakatos L, Bene (Csernák, 63.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.
SBTC: Végh – Hegedűs, Simó, Sárközi, Bakos – Tarlósi M., Horváth M. (Gazdag, 82.), Petrezselyem, Köböl – Skulka, Gazdag. Vezetőedző: Lakatos Béla.
Gl.: Benke (76.), ill. Tarlósi M. (95., – 11-esből). Kiállítva: Lőrincz (84.). Sárga lap: Márton, Tóth, Gerliczki, ill. Lakatos. Jók: Márton, Benke,Tóth M., ill. Hegedűs, Sárközi.

Gerliczki Máté: – A mérkőzés előtt nehéz volt a helyzetünk, az utóbbi idők vereségei miatt. Sajnos, az újabb sérülésekkel és eltiltásokkal nem lett fényesebb a jövő sem. Ma végre jól játszott a csapat, végig uraltuk a mérkőzést, nagyon sok lehetőségünk volt. Ezek egy kivételével ki is maradtak. Végig nagyon elfogult volt a játékvezetés, érthetetlen módon néma maradt a sípja a mi 11-es szituációinknál, viszont az utolsó pillanatban belefújt a sípjába és ez döntőnek bizonyult a győzelmünk szempontjából.

Lakatos Béla: – Úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született, mert a hazaiak mezőnyfölényben játszottak, de ettől függetlenül a második félidőben 0–0 állásnál volt két nagy gólszerzési lehetőségünk. A végén viszont örülni kellett az egy pontnak, hiszen vesztett állásból jöttünk vissza. Ez viszont a csapat erejét mutatja, hogy végig hittünk a pontszerzésben.

További eredmények: DVSC II.–Mezőkövesd II. 6–0 (5–0), Sajóbábony–Tiszafüred 1–1 (1–1), Cegléd–Tiszakécske 2–1 (2–0), Füzesgyarmat–Tállya 1–1 (0–0), Gyöngyös–Putnok 2–2 (2–1), Jászberény–Sényő 1–2 (1–1), DVTK II.–BVSC-Zugló 1–0 (1–0), Hatvan–Eger 2–1 (1–1).

Hozzászólások

megszakad a szív
Megfestette saját temetését az öngyilkos fiú – pontosan leírta a szüleinek, hogyan búcsúztassák
Vizes Eb / 15 perce
Orbán Viktor fogadta a FINA alelnökét
Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesten zajló vizes Eb-ről, a fiatal úszók továbbképzéséről és a magyar úszósport támogatásáról is tárgyalt
Magyar kutatás / 33 perce
Milyen hatása van a hosszú távú űrutazásnak az emberi agyra?
diákversenyek / 55 perce
Egy zenefanatikus lány, egy biztonsági őr és egy Dr. Csont-rajongó nyerte az országos kvízversenyeket
vonatbaleset / 56 perce
Kisiklott és kigyulladt egy tehervonat Iowában (videó)
szavazás értékelés / 59 perce
Olvasóink már nagyon várják, hogy strandolhassanak
baleset / 1 órája
Áttért a szemközti sávba, majd busznak ütközött egy sofőr Szügy közelében
birkózás / 1 órája
Németh Szilárd köszöntötte az olimpikon birkózókat