19°
25°
15°

Az ötödik helyen zártak

A megyei I. osztályban lévő Érsekvadkert csapata az ötödik helyen zárta az őszi évadot. A szereplésről Varga Balázst kérdeztük, aki 2015 júliusától irányítja az együttest.

– Hogyan készültetek a bajnoki rajtra, mi volt a célkitűzés?
– Heti két edzéssel kezdtük el a felkészülést. Sikerült a kereten erősítenünk, Szenográdi Péter, Mátyás Péter, Molnár Markó és Deme Donát érkezésével. Töbször is hangsúlyoztam, jó közösség, jó légkör kialakítása a hosszú távú cél. Egy olyan csapat építése, ahol jól érzik magukat a játékosok és képesek küzdeni magukért, egymásért, az egyesületért. Mivel fiatal csapatról van szó, az első öt hely egyikének megszerzése volt a reális. Továbbra is ez az elvárás a csapattal szemben.

– Miként értékeled az őszi évadot a megszerzett ötödik hely tükrében?
– A minimális célunkat elértük. Sajnos voltak nem várt és fájó vereségek, melyeket ha elkerülünk, most magabiztosan telelhetnénk a második pozícióban. Mindenképpen esélyesnek érzem a csapatot valamelyik dobogós hely megszerzésére.

– Milyen teljesítményt nyújtottak a csapatrészek?
– Nem tudtunk folyamatosan egyenletesen jó teljesítményt nyújtani. Ez tükröződik az eredményen is.

– Voltak-e pozitív, illetve negatív dolgok a szezon közben?
– Ahogy már többször is említettem, nehéz helyzetben vagyok, hiszen egyetemi elfoglaltságaim miatt a szombati mérkőzéseken nem tudok részt venni, ez a probléma sokszor visszaköszönt.

– Kik voltak a segítők?
– Bernhardt László és Szenográdi Péter segítette a munkámat edzéseken és mérkőzéseken, illetve az ő feladatuk volt távollétemben a meccsek koordinálása is. Segítségemre volt még Balogh Balázs és ifj. Holman József, akik a csapat körüli feladatokat intézték. Egyesületünkben nem­csak a pályán, de azon kívül is csapatmunka zajlik. Köszönöm nekik a segítséget és továbbra is számítok rájuk.

– Hogyan tovább?
– Január 15-én kezdjük a felkészülést, heti két edzéssel. Öt edzőmeccset terveztünk. Bízunk benne, hogy jól sikerül az alapozás, Talán egy kicsit több fegyelemmel, figyelemmel a dobogón is végezhetünk a pontvadászat végén.

Az ősszel huszonegy pontot szerzett a vadkerti csapat
Mérkőzésről mérkőzésre. 1. forduló: SBTC–Érsekvadkert 7–0. 2.: Érsekvadkert–Pásztó 3–1. 3.: Héhalom–Érsekvadkert 0–4. 4.: Érsekvadkert–Cered 2–1. 5.: Karancslapujtő–Érsekvadkert 1–3. 6.: Mátranovák–Érsekvadkert 2–0. 7.: Érsekvadkert–Szécsény 2–1. 8.: Palotás–Érsekvadkert 2–0. 9.: Érsekvadkert–Karancsberény 8–4, Berkenye–Érsekvadkert 1–0, Érsekvadkert–Rimóc 4–3. Gólszerzők. 7 gólos: Mátyás P. 6: Varga Gy. 4: Lami I. 2: Holman J., Pistyúr Zs., Szenográdi P. 1: Balga L., Keresztes G., Szabó L.

Kiemelt fotónkon: Az Érsekvadkert (kékben) csapata a nyolcadik fordulóban alulmaradt Palotáson Fotó: Illés Győző

 

Hozzászólások