Az élmezőnyben végzett két tarjáni

Tíz nógrádi részvételével rendezték meg a sportlövők diákolimpiai döntőjét. Derecskén légpisztollyal és légpuskával próbálkoztak a mieink, közülük Vlaszács Tamás negyedik, Sütő Martin ötödikként zárt.

Mint ahogy arról nemrég beszámoltunk, a salgótarjáni Gagarinban nemrég az egyesületi tagok társadalmi munkájának, illetve a KIGSZ segítségének köszönhetően megújult a pincelőtér, most az a cél, hogy élettel töltsék meg a létesítményt. Jelenleg a Salgótarjáni Sportlövő Klubból kivált Salgótarjáni Sportlövész Egyesület által üzemeltetett lőtéren az 1981. és 2005. között odajárt lövészekből és oktatókból alakult stáb várja a gyerekeket. A szeptember végén megtartott eligazításokon a jelentkező ifjú lövészpalánták és kísérőik megismerkedhettek a lőtér, illetve a sportág történetével, jelenével, a jövőre vonatkozó elképzelésekkel és a légfegyveres pontlövészet szabályaiból is kaptak ízelítőt.

A két éve újranyitott lőtéren megrendezett megyei diákolimpiai verseny dobogósai kvalifikálták magukat az országos döntőre. A gagarinosok az előző évben is szerepeltek már a fináléban, de akkor még csak a középmezőnyben végeztek. Viszont hosszú idő után az volt az első komolyabb megmérettetésük, így már egy megye sem hiányzott a rendezvényről – ezért egyébként dicséretet is kaptak a Magyar Sportlövők Szövetségétől (MSSZ).

A derecskei országos döntőn közel 350 versenyző indult, 30 és 50 közötti kategóriánkénti létszámmal. Olyan gagarinos lány (Molnár Hanna) is kvalifikálta magát, aki a októberben fogott először puskát a kezébe. A Sütő gyerekek (Martin és Rebeka) már másfél éve eddzenek, így meg is lett az eredménye.
A pincelőtéren készülők mellett a biatlonosok is elutaztak Derecskére, a felkészülést is együtt csinálták végig. Földi László tanítványai közül Gál Péter 12., Rigó Bálint pedig 32. lett.
Minden induló versenyző egy-egy derecskei almát kapott ajándékba, ami a lőállásban várta gazdáját. A szülők is segítik a csoportot, többen elkísérték gyermeküket a fináléra.
Ide tartozó hír, hogy december 6-án, 16.30 órától a szülőkkel közösen egy Mikulás napi lövészetet szerveznek a Gagarin pincelőtéren.

További salgótarjáni eredmények

Légpuska. Fiúk/A: 28. Vlaszács Tamás 136. Fiúk/B: 26. Frics Márton 159 … 31. Fülepi Dávid 153 … 38. Vlaszács Gábor 143. Lányok/A: 13. Sütő Rebeka 158 … 32. Molnár Hanna 119.
Légpisztoly. Fiúk/A: 4. Valszács Tamás 171. Fiúk/B: 5. Sütő Martin 173 … 25. Vlaszács Gábor 142 … 29. Rozgonyi Zsolt 135.

Kiemelt fotónkon: Nógrádiak a döntőben (balról): Sütő Rebeka, Rozgonyi Zsolt, Vlaszács Tamás, Fülepi Dávid, Frics Márton, Sütő Martin, Vlaszács Tamás

 

 

Kommentek

Legolvasottabb

1
Vonat gázolt halálra egy embert
2
Veszélyessé válhat az olcsón vásárolt izzó
3
A Real Madrid csapata lép pályára Salgótarjánban
4
A hazugság ára
5
Iparterület és elkerülő út létesül a városban
Tüntetés
Húszezer afrikai bevándorló vonult végig Róma belvárosán
KDNP-választmány / 1 órája
Európa sorsa múlhat rajtunk Kövér László és Semjén Zsolt szerint
A jövő évi magyar választáson Európa sorsa is eldőlhet – hangoztatta a házelnök a KDNP országos választmányának ülésén. A miniszterelnök-helyettes pedig az Európa iránti felelősséget hangsúlyozta.
Zene és tánc / 2 órája
Nyolcszáz gyerek ünnepelte a karácsonyt az Országházban
Kékestető / 2 órája
Közeleg a síszezon, ideje felkészülni
nem adta fel / 5 órája
Óriási jeges hullámok közül mentette ki kedvencét (videó)
Salgótarján / 6 órája
Jövőre bővül a menetrend
Vissza a nyolcvanas évekbe / 9 órája
Billy Idol újra Budapest vendége lesz
Hugyag / 11 órája
Szereti a kihívásokat Hugyag polgármestere