14°
23°
13°

A második is megvan

Hugyecz megállíthatatlan, növelte előnyét

A Szurdokpüspökiről származó Hugyecz Erik menetel hetedik magyar bajnoki címe felé. A HTS Team motokrosszosa két versenyből kettőt nyert idén a hazai bajnokságban. Kiskunlacházán sem talált legyőzőre.

Hugyecz Erik nem lassít a magyar motokrosszbajnokságban. A nyáregyházi nyitányt magabiztos fölénnyel nyerte az élsportolók MX2-es kategóriájában, Kiskunlacházán, a sorozat második állomásán pedig tovább növelte előnyét. Az egykori Európa-bajnoki résztvevő, világbajnoki pontszerző krosszos szédületes tempót diktál, még az MX Open kategória erősebb motorjaival versenyző ellenfelei is nehezen kerülnek elé.

– Tavaly én nyertem meg az MX Open kategória bajnoki címét, de idén újra a kisebb kategóriában indulok, hogy helyettesítsem a sérülés miatt versenyezni nem tudó csapattársamat, a kategória címvédőjét, Varga Mimót. Szerintem jót tett nekem a váltás, a kisebb teljesítményű MX2-es motoron sokkal gyorsabbnak érzem magam. Idén a célom, hogy a HTS Teamnél tartsuk ennek a kategóriának a bajnoki címét. Eddig minden terv szerint alakul – mondta.

Hugyecz Erikre nagy nyomás hárul az évben, hiszen csapata sérülés miatt két ütőképes versenyzőt is elveszített rövid idő alatt, így neki kell a hátán vinnie az is­tállót. Varga egy edzésen szenvedett nagy balesetet, Szvoboda Bence, az MX Open kategória bajnoki címének várományosa pedig csuklótörés miatt hiányzik a mezőnyből. Hugyecznek maradt tehát egyedül esélye idén, hogy az elmúlt években egyeduralkodó peresztegi székhelyű HTS Teamnek szállítsa a bajnoki aranyat.

Bár Hugyecz mutat egyedül bajnoki formát a bajnokcsapatban, a többi HTS-es versenyző is szépen teljesít. Jakob Kristóf felnőtteket megszégyenítő tempót diktál, és jelenleg az MX2-es pontvadászat harmadik helyét foglalja el. Az MX Open kategória veteránja, a 36 éves Kerese Gábor jelenleg a tabella negyedik helyén áll. A nyári szünet előtt már csak egy for­dulót rendeznek a magyar moto­krosszbajnokságban, június 3-án Kaposvár látja vendégül a mezőnyt.

Kiemelt fotónkon: Hugyecz Eriknek ismét sikerült nyernie – Fotó: HTS

Hozzászólások