22°
27°
13°

A „kínlódástól” most eltekintenének

A megyeszékhelyi gárdának a Debreceni EAC fiataljai ellen kötelező otthon tartania a két bajnoki pontot.

A szigetszentmiklósi és tiszaújvárosi fiaskók után sorrendben harmadik idegenbeli rangadóját bukta két hete az NB I. B-s pontvadászat Zöld csoportjának harmadik helyén állomásozó tarjáni legénység, amely a hosszabbításban elszenvedett bajai vereségével (72–77) még közelebb engedte magához üldözőit.
– Mondhatom azt is, hogy magunknak nehezítjük meg a dolgunkat, de ez így talán nem teljesen igaz – kezdte szokásos helyzetelemzését Dániel Tamás, az SKSE klubmenedzsere. – A sérültjeink, betegeink miatt kevesen vagyunk, és azt gondolom, a bajai vereség is egyértelműen ennek tudható be. Egyszerűen elfogytunk, nem volt elég emberünk arra, hogy a megfelelő mélységű rotáció meglegyen, így pedig nem bírtuk ki riválisunk „jóindulatú” fújással spékelt nyomását. Elsősorban az alacsony posztokon vannak gondjaink, így ezeket kell orvosolnunk a továbbiakban. A vereség ellenére a társaság dicséretet érdemel, mert nagyot küzdöttek, és ami kihozható volt ebből a meccsből, azt nagyjából kihozták, bár ezzel az erővel akár nyerhettünk is volna. De túlvagyunk ezen, előre kell néznünk és gondolkodnunk, mert a legfontosabb, hogy megtartsuk a jó pozíciónkat a rájátszásra. Ehhez most már sokat nem hibázhatunk, szinte minden meccset hoznunk kell.
– Létszámgondjaik megoldására viszont már nem sok idejük maradt, hiszen vészesen közeledik az átigazolási időszak zárása.
– Folyamatosan keressük az erősítés lehetőségét, és talán nem is járunk rossz úton. Két folyamatban lévő igazolásról már be is tudok számolni, ráadásul két salgótarjáni nevelésű játékos tér vissza hozzánk, amit mindenképpen nagy dolognak tartok. Az új fiúk egyike az elmúlt két évben a Budapesti Honvéd korosztályos csapataiban pallérozódott Holló Bence, aki a fiatal kontingenst fogja erősíteni. A másik igazolással a rutint, a higgadtságot szeretnénk megtalálni, s úgy vélem, a sok NB I. B-s csapatban megfordult, de talán a legtöbb időt a Kaszások és a Budafok együtteseinél eltöltött Drevenka Dávid komoly erősítés lesz a számunkra. Természetesen még nézelődünk, de nem könnyű a helyzet, mert nagyon kevés „fogható” játékos van a piacon.
– A hét végén a középmezőnyben tanyázó DEAC U23 csapatát látják vendégül a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. Mit vár a némileg rendhagyó időpontban, vasárnap este hat órakor kezdődő összecsapástól?
– Az őszi, debreceni találkozón kínlódtunk egy kicsit, de nyertünk, ezért remélem, hogy csak annyi változás lesz a visszavágón, hogy ezúttal nem kínlódunk majd. Nyilván jó lenne egy felszabadult, könnyed játékkal hangolni a jövő hét végi Hepp-kupa-fináléra, bár számunkra továbbra is a bajnokság az, ami egy picit elsőbbséget élvez. A kupadöntő után pedig a Budafok ellen lépünk pályára idegenben, ami talán az alapszakasz egyik legfontosabb meccse lesz. Az elmúlt két hetet nagyon intenzíven töltöttük, sok fizikális gyakorlattal, ami remélem, meg fog mutatkozni az erőnlétünkön. A két nagy sérültünkön, Dániel Péteren és Piukovics Patrikon kívül a többiek rendben vannak, és normál üzemmódban készültek a vasárnapi összecsapásra. Holló Bence nagy valószínűséggel már játszhat, Drevenka Dávid viszont lehet, hogy csak a jövő héten mutatkozhat be. A fentieket figyelembe véve elvárom a csapattól, hogy kőkemény akarattal lépjen pályára és ellentmondást nem tűrően gyűjtse be a kötelező győzelmet.
Az SKSE csapatával kapcsolatos hír, hogy a gárda bajnoki menetrendje az előttünk álló hetekben két helyen is változni fog. Az már eldőlt, hogy az Alba Fehérvár II. egy nappal korábban, március 2-án, pénteken teszi tiszteletét Salgótarjánban, a február 19-re kiírt MAFC II. elleni fővárosi összecsapás (amely a jövő hét végi két Hepp-kupa-találkozóval együtt három napon belül a harmadik fellépésük lenne a mieinknek) új időpontjában ugyanakkor a feleknek még nem sikerült megegyezniük.

Hozzászólások

Putyin-Trump csúcstalálkozó
Pozitívan értékelte a Helsinkiben tartott csúcstalálkozót az orosz és az amerikai elnök
egyetemista mata hari / 2 órája
Az Egyesült Államokban vádat emeltek egy kémkedéssel gyanúsított orosz nő ellen
A 29 éves Maria Butinát a hét végén tartóztatták le, és nem kapott lehetőséget arra, hogy óvadék ellenében szabadlábon maradhasson.
inárcs / 3 órája
Mészárlásra készülhetett a késelő
Hihetetlen / 4 órája
Ismét kigyulladt a szeméttelep Salgótarjánban
félelem / 5 órája
Elszabadult óriáspókok miatt retteg egy egész város
szereti a kihívásokat / 5 órája
Ronaldo: történelmet akarok írni a Juventusszal
gyógyul a legjobban kereső színész / 5 órája
Így sántikál balesete után George Clooney (videó)
áttörés / 5 órája
Ezentúl az iráni nők is látogathatják a focimeccseket