°
°
°
Fotó: B.L. / nool

A kerekesszékesek is kapnak esélyt Salgótarjánban

A nagy sikerre való tekintettel szeptember 14-én ismét jelentkezik a SalGO Charity Run, idén ráadásul – Magyarországon először – kerekesszékes akadályversennyel is készülnek a szervezők. A támogatásokból és a nevezésekből befolyt összeggel a Nógrád Megye Mozgásszervi Rehabilitációjáért Alapítványt támogatják.

Hagyományteremtő céllal indult útjára tavaly a SalGO, a salgótarjáni helyszínű, jótékonysági akadályfutó verseny, a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület – Palóc Roham extrém akadályfutó szakosztályának szervezésében.

Akkor a két kategóriában, illetve a gyermekfutamokkal együtt több mint másfélszáz versenyző állt a rajthoz, de ettől sokkal többen támogatták a nemes célt, jelesül a gyermekek segítését. A nyolc kilométerre tervezett távból végül 12 lett, a 15 akadályból pedig 26. A vállalkozó szellemű versenyzőknek kúszniuk, mászniuk és természetesen futniuk is kellett, de a versenybírók a memóriájukat is megmozgatták. A Tóstrand és a salgói vár közötti csodálatos környezet azonban kárpótolta őket valamennyire.

A tavalyi verseny alkalmával több, mint egy millió forintot sikerült összegyűjteniük, így idén nem is volt kérdés, hogy megrendezik-e a futamot. Sőt, a szervezők még tovább gondolták, és klasszikus akadályokkal nehezített terep mellett, Magyarországon először, kerekesszékes akadálypályával is készülnek. A SalGO Charity Wheelchair Race levezetésére örömmel vállalkozott Kanyó Zsolt, paralimpikon atléta.

A két jótékonysági verseny mellett a színpadon érdekes sportprogramokkal is várják majd az érdeklődőket. Az esemény önkéntes szervezésben valósul meg, így továbbra is várják a támogatók jelentkezését.

Hozzászólások

labdarúgás
Hegedűs Henrik, Balogh Tibor
Kőkemény ütközet vár a gyarmati kék-fehérekre
a legenda él tovább / 2 órája
Elhunyt a világ egyik legnagyobb kerékpárosa
Elhunyt a kerékpársport legnagyobbjai közé tartozó olasz Felice Gimondi, egyike annak a hét klasszisnak, aki képes volt megnyerni mind a három nagy körversenyt, a Giro d'Italiát, a Tour de France-t és a Vuelta a Espanát egyaránt.
mindent a szemnek / 3 órája
Minden eddiginél látványosabb lehet az idei tűzijáték
jótékony paradicsomszósz / 3 órája
Húzós árat fizettek Ed Sheeran különleges tetkójáért
kérdéses / 3 órája
Izomsérülést szenvedett a Barcelona csatára
ünnepi nyitvatartás / 3 órája
Erre figyeljünk, ha vásárolni akarunk a hosszú hétvégén
gázolásos merényletek / 4 órája
Könnyek közöt emlékeztek a barcelonai terrortámadás áldozataira
strand fesztivál / 4 órája
Negyedszer adják át a Petőfi Zenei Díjat