19°

A Karancslapujtő véget vetett az SBTC hibátlan sorozatának

A 19. forduló összecsapásaival folytatódtak a megyei I. osztályú bajnokság küzdelmei az elmúlt hétvégén.

Karancslapujtő KSE–SBTC 2–2 (1–1)
Karancslapujtő, 600 néző, vezette: Rozsnaki G. (Kasza D., Lakatos N.).
Karancslapujtő KSE: Oláh T. – Szilágyi, Pingiczer, Cseh, Rácz R. – Nyerges (Novák J.), Ajtai – Racs (Sánta), Novák N. (Lavaj, Bozó – Oláh Á. Edző: Tőzsér Zsolt.
SBTC: Végh – Sulcz, Híves, Czutor, Szabó G. (Földi) – Czigler, Bata (Illés E.), Tóth M. (Oláh F.), Bakos – Tarlósi M., Tarlósi P. Edző: Csatlós Tamás.
Gl.: Bozó, Oláh Á., ill. Híves, Tarlósi M. Sárga lap: Nyerges, Oláh T., Racs, Pingiczer, Bozó, Rácz R., Oláh Á., ill. Szabó G., Bata. Kiállítva: Híves (38.). Jók: az egész csapat, ill. Czutor, Czigler, Tarlósi M.
Egy igazi labdarúgásra alkalmas időben, jól előkészített pályán rendezték meg a találkozót. A szép számú közönség egy jó iramú, küzdelmes mérkőzést láthatott, amelynek elején vezetést szereztek a hazaiak. Nem sokkal később egyenlített az SBTC, de hamarosan emberhátrányba kerültek. A második játékrész elején nyomást gyakorolt ellenfelére a Karancslapujtő, aminek egy büntetőből elért találat formájában meg is lett az eredménye. Ekkor a tíz emberrel játszó vendégek rákapcsoltak, és sikerült fölénybe kerülniük. A végjátékban sikerült kiegyenlíteniük, amelyet követően a Lapujtő még egy meccslabdát hibázott. Összességében igazságos döntetlen született a forduló rangadóján.
Tőzsér Zsolt: – Amit szerettünk volna, azt sikerült megvalósítanunk, a munkahelyi elfoglaltságok miatti gyenge edzéslátogatottság ellenére. Nekünk ez az eredmény siker, bár a mérkőzés végén meccslabdát hibáztunk. A helyzetek alapján igazságosnak tartom a döntetlent. Gratulálok a csapatomnak és sok sikert az SBTC együttesének. Remélhetőleg nem kell ki-ki meccset játszaniuk a magasabb osztályban szereplésért. Köszönjük a vezetők alázatos munkáját, és az M4 online stábjának az élő közvetítését.
Csatlós Tamás: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen mindenki minket szeretne megverni. Megnehezítette a dolgunkat Budveszel Benjámin bemelegítéskor elszenvedett sérülése, továbbá a korai kiállítás. A csapat nagyot küzdött, sikerült hátrányból is felállnunk, így még most sem találtunk legyőzőre. A játékvezető mindkét oldalra hibázott, bár a hazai­ak sárga lapos játékosainak több esetben nem mutatta fel a másodikat, így minket kicsit jobban sújtott. Összességében egy jó mérkőzést játszottunk, gratulálok a játékosoknak. L. A.

 

Érsekvadkert SE–Palotási SE 3–0 (1–0)
Érsekvadkert, 200 néző, vezette: Zsély B. (Gordos Á. M., Nagy B.).
Érsekvadkert SE: Deme – Szabó L. (Pap), Varga M., Keresztes, Jakus – Földvári, Szenográdi, Krajcsek – Mátyás P., Lami, Varga Gy. (Terenyei). Edző: Balogh Balázs.
Palotási SE: Kresák – Farkas, Jambrich B., Kotasz E., Sipos – Jambrich I., Kotasz T., Hadrik, Török, Kurcsik – Szabó I. Megbízott játékos-edző: Kresák György.
Gl.: Lami (2), Terenyei. Sárga lap: Varga Gy., Szenográdi, Földvári, ill. Kotasz E., Jambrich B. Jók: az egész csapat, ill. Hadrik, Jambrich I., Jambrich B.
A csere nélkül játszó vendégek megnehezítették a hazaiak dolgát, akik a 36. percben szerezték meg a vezetést. Fordulás után sem adták fel a palotásiak, de a hajrában a vadkertiek újabb két góllal eldöntötték a három pont sorsát.
Balogh Balázs: – A szezon eddigi leggyengébb játékával, az eredmény alapján sikerült magabiztos győzelmet aratni. Hátul nagyon stabilok vagyunk, de a támadójátékunk az utóbbi meccseken nem úgy működik, ahogyan szeretném. Egyre közelebb vagyunk a célunkhoz, még két győzelem választ el minket a dobogótól.
Kresák György: – Kitűnő játékvezetés mellett, a játék összképe alapján teljesen megérdemelt hazai siker született. Gratulálok az ellen­félnek.

Héhalom SE–Berkenye SE 0–3 (0–0)
Egyházasdengeleg, 70 néző, vezette: Nagy I. (Gordos Á., Baranyi G.).
Héhalom SE: Kozsa – Somkúti, Géczi, Nagy Á., Franka – Fekete, Lőrincz, Ocsovszki, Farkas (Mlinárcsek) – Kopó, Huszár. Edző: Győri Zoltán.
Berkenye SE: Hisbéli – Doman, Kovács Á., Gaál, André – Sági, Rottek (Mravik), Kántor – Balázs M. (Bőgér), Greff, Fábri. Edző: Mohácsi László.
Gl.: Bőgér, Fábri, Sági. Sárga lap: Lőrincz. Jók: Kozsa, Nagy Á., Huszár, ill. Doman, André, Sági, Fábri, Bőgér.
A sereghajtó sokáig jól tartotta magát az esélyesebb vendégek ellen. Aztán az utolsó húsz percben a berkenyeiek három gólt szereztek, így végül három ponttal távoztak.
Győri Zoltán: – Nehéz meccs volt a sokkal nagyobb játékerőt képviselő vendégek ellen. Hatvan percig jól tartottuk magunkat, de helyzetet nem sikerült kialakítanunk, a játék tördelésére voltunk most jók. Nagyszerű játékvezetés volt.
Mohácsi László: – A nehéz talajon a csapat jól állt a mérkőzéshez. Az első félidőben még kimaradtak a lehetőségeink. Azonban a folytatásban türelmesek maradtunk, így sikerült a helyzeteink egy részét gólra váltanunk. Végül biztos győzelmet arattunk a szimpatikusan küzdő hazaiak ellen.

Pásztó SK – Rimóc SE 2–2 (0–1)
Mátraszőlős, 80 néző, vezette: Bakos T. (Baranyi G., Pál A.)
Pásztó: Csemer – Molnár B., Holtner, Kelemen, Békési, Lipták, Csépe R., Hámori (Mezővári), Molnár M., Varanyeczki, Csépe I. Edző: Vallus Ferenc.
Rimóc: Janusek – Kuris, Dinka (Szoldatics), Benécs, Szmolnik, Pásztor, Rácz, Bangó­, Laczkó, Kiss, Matyóka. Játékosedző: Benécs Balázs.
Gl.: Lipták, Csépe R., ill. Rácz, Kiss. Sárga lap: Molnár B., Békési, ill. Matyóka. Jók: Békési, Molnár M., ill. Dinka, Laczkó, Rácz, Szmolnik.
A mérkőzésen kétszer is vezettek a vendégek, de a küzdelmes mérkőzésen mind a két alkalommal sikerült ­kiegyenlítenie a pásztói gárdának.
Vallus Ferenc: – Változatos mérkőzés volt. Gól nélküli állásnál egy méterről az üres kapu fölé tudtuk rúgni a labdát, majd egy labdavesztés után, átlövésből váratlanul vezetést szereztek a vendégek. Ezt követően kapkodva, rengeteg rossz döntést hozva játszottunk. Vérbeli támadók nélkül meg kellett elégednünk a pontosztozkodással. Nem igazán érdemeltünk győzelmet.
Benécs Balázs: – Küzdelmes mérkőzésen mindkét együttesnek voltak a gólokon kívül helyzetei, így igazságos döntetlen született. Végre visszatért csapatomba az akarat és az alázat, mindenki előtérbe helyezte a csapat érdekeit. Sajnos, megint rengeteg hiányzónk volt, illetve többen sérülten játszottak. Az eredmény miatt kicsit bosszúsak lehetünk, 1–2-nél eldönthettük volna a mérkőzést, de nem sikerült, és utána szokás szerint egyenlített a hazai gárda.

Mátranováki VSC–Szécsény VSE 1–7 (1–2)
Mátranovák, 50 néző, vezette: Varga G. (Kurinka B., Kazinczi B.)
Mátranovák: Illefalvi – Velki, Kiss, Tóth, Vanó, Lakatos, Móricz, Nagy, Sipkó Bence, Sipkó Bálint, Bognár. Edző: Forgó Péter.
Szécsény: Csampa – Varga, Farkas, Juhász, Nagy, Vincze, Kelecsényi, Strehó, Horváth, Szabó, Géczi (Bárány). Edző: László Loránd.
Gl.: Lakatos, ill. Szabó (3), Farkas, Horváth, Strehó, ­Bárány. Jók: Tóth, ill. az egész csapat.
Kiegyenlített első játékrészt követően a 45. percben szerzett vendégtalálat sokkolta a hazai csapatot. A második ­félidőben sem sikerült kiheverniük, aminek súlyos vereség lett a vége.
Forgó Péter: – Gratulálok­ László Lóri barátomnak. ­További sok sikert kívánok a Szécsénynek. Vége lehetne­ már ennek a számunkra ­katasztrofális szezonnak.
László Loránd: – Fegyelmezetten, ötletesen és szervezetten játszottunk, aminek meglett az eredménye, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Gratulálok a csapatomnak. Forgó Petinek és ­csapatának további sok sikert kívánok.

Cered VSE – SK Karancsberény 6–2 (1–1)
Cered, 110 néző, vezette: Balázs Z. (Kalmár P., Homoki G.)
Cered: Krizsanyik – Gál, Ráduly, Ferkó, Bódi (Bóna), Nagy (Stark), Kovács B., Kovács M., Kotroczó, Kovács E., Znamecz. Edző: Smelkó Károly.
Karancsberény: Sztremi – Laczkó, Sólyom, Klimasz, Mezei, Szőke L., Fodor, Zsosa, Babka, Szőke Sz., Bellér. Edző: Fodor Zsolt.
Gl.: Znamecz (5), Kovács E., ill. Bellér, Szőke Sz. Sárga lap: Szőke L., Zsosa, Klimasz, Sztremi, Laczkó, Sólyom. Jók: Znamecz, Kovács M., Ferkó, Kotroczó, Ráduly, Kovács E., ill. Szőke Sz., Fodor, Laczkó, Klimasz.
Az első játékrész elején vezetést szerzett a hazai együttes, amelyet a félidő derekán egalizáltak a vendégek. A ­pihenőt követően vezetést szereztek a berényiek, de ekkor megindult a ceredi henger, és nagyarányú győzelem lett a mérkőzés vége.
Smelkó Károly: – Gratulálok a csapatunknak a győzelemhez. Egy olyan mérkőzésen nyertünk, ahol az eredménynek két számjegyűnek kellett volna lenni, mégis csak az utolsó húsz percben tudtuk bebiztosítani a győzelmünket. Znamecz Norbi ma nagyon nagyot játszott.
Fodor Zsolt: – Alacsony színvonalú, izgalmas mérkőzésen, két edzetlen csapat közül a több minőségi játékossal rendelkező hazaiak megérdemelten nyerték meg a meccset. Véleményem szerint a játékvezetés színvonala még ennek a gyenge meccsnek a színvonalát sem érte el.

 

A bajnokság állása
1. SBTC 19 18 1 0 93–10 55
2. Karancslapujtő 19 13 2 4 59–27 41
3. Érsekvadkert 19 13 0 6 42–29 39
4. Berkenye 19 11 3 5 56–25 36
5. Pásztó 19 9 3 7 45–34 30
6. Szécsény 19 9 1 9 44–22 28
7. Cered 19 9 1 9 54–41 28
8. Palotás 19 8 0 11 33–48 24
9. Karancsberény 19 5 2 12 44–83 17
10. Rimóc 19 4 3 12 39–66 15
11. Mátranovák 19 4 1 14 25–68 13
12. Héhalom 19 2 1 16 15–96 7

A góllövőlista élcsoportja
Tarlósi Milán (SBTC) egy gólt szerzett a Karancslapujtő ellen, így már harmincöt találatnál tart.
35 gólos: Tarlósi Milán (SBTC).
20: Znamecz Norbert (Cered).
15: Csépe István (Pásztó), Szabó Tamás (Szécsény).
14: Fábri Tamás (Berkenye).
13: Greff Ádám (Berkenye).
12: Szőke Szabolcs (Karancsberény).
11: Bellér Balázs (Karancsberény), Bőgér Dávid (Berkenye), Horváth Csaba (Szécsény), Laczkó Lénárd (Rimóc).
10: Czigler Benett (SBTC), Kiss Péter (Rimóc), Mátyás Péter (Érsekvadkert), Racs Máté (Karancslapujtő), Török Máté (Palotás), Varga Gyula (Érsekvadkert).
9: Lami István (Érsekvadkert), Szőke László (Karancsberény).

Ez következik
A dobogós csapatok közül az SBTC otthon, míg a Karancslapujtő és az Érsekvadkert idegenben lép pályára.
05. 19., szombat, 17 óra: SBTC–Pásztó, Palotás–Mátranovák, Szécsény–Karancslapujtő. 05. 20., vasárnap, 17 óra: Rimóc–Héhalom, Karancs­berény–Érsekvadkert, Berkenye–Cered.

Kiemelt fotónkon: A Salgótarjáni BTC (fehérben) csapata a 90. percben egyenlített a Karancslapujtő otthonában – Fotó: Bakos László

Hozzászólások

19°
Pára
V
13°
H
15°
K
11°
Sz
11°
kellemetlen tünetek
Mérgező is lehet a dísztök
időjárás / 19 perce
Felhős idő lesz szombaton
Csak néhány órás napsütésre számíthatunk a hétvége első napján.
napraforgó / 55 perce
Jól teljesített a legnépszerűbb nógrádi növény
Veres Edina
nagy lépés lehet / 56 perce
Magyar részvétellel fejlesztett űrszonda indult a Merkúrra
mítoszcáfolat / 1 órája
A megfelelő étrend jobban erősíti a csontokat, mint az edzés
Évekig nem tűnt fel senkinek / 1 órája
Hamis szelvénnyel vehette fel lottónyereményét egy férfi
ahol a kerítés is / 9 órája
Megnyílt a Csabai Kolbászfesztivál
A diagnosztizálásban is segít a cég / 9 órája
Diszlexiás gyerekek tanulását segítő eszközöket fejleszt a Microsoft