kézi-vb

2017.12.17. 19:28

A franciák legyőzték a címvédőt

Franciaország válogatottja két góllal legyőzte a címvédő és Európa-bajnok norvég csapatot a Németországban rendezett női kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjében, Hamburgban.

France's Kalidiatou Niakate reacts after scoring during the IHF Women’s World Championship handball final match between France and Norway on December 17, 2017 in Hamburg, nothern Germany. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Patrik Stollarz

A finálé elején a skandinávok fokozatosan elléptek riválisuktól (7-4), azonban az olimpiai ezüstérmes franciák egy 9-3-as sorozattal – a szünet után – fordítani tudtak. A norvégok kisvártatva egyenlítettek, de a hajrát jobban bírták a franciák, akik 2003 után lettek ismét világbajnokok.

Norvégia az elmúlt 11 év világversenyei közül csak a 2013-as vb-n nem állt a dobogón.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül Nora Mörk hét, Stine Oftedal egy gólt dobott. A Siófok KC francia irányítója, Estelle Nze Minko háromszor volt eredményes.

Eredmények:

döntő:

Franciaország-Norvégia 23-21 (11-10)

korábban, a 3. helyért:

Hollandia-Svédország 24-21 (14-8)

Borítókép: Kalidiatou Niakate, a francia válogatott játékosa a norvégok elleni döntőben.

AFP PHOTO / Patrik Stollarz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában