eredmény

2019.05.31. 17:09

Evezős Eb: nem jutott elődöntőbe a magyar kettes

A Juhász Adrián és Simon Béla összeállítású magyar kettes pénteki reményfutamából nem jutott tovább az elődöntőbe a luzerni evezős Európa-bajnokság nyitónapján.

A magyar kettős az előfutamban elért negyedik helyezését követően a reményfutamban is negyedik lett, mindkétszer az első három közé kellett volna kerülnie ahhoz, hogy az elődöntőben folytassa szereplését.

A magyar kettes az előfutamban 7:24.380 percet ment, a reményfutamban viszont 6:33.670 percet, de ez is csak a C döntős folytatáshoz volt elég. A reményfutam nagyon kiegyenlített volt, az első öt hajó 81 századmásodpercen belül ért célba, a magyarok négy századdal maradtak el a harmadik, már elődöntős görög egységtől.

Az Eb-n szereplő további magyarok közül Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban negyeddöntőbe, míg Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban elődöntőbe jutott a délelőtti előfutamok során.

A luzerni Eb-n 17 versenyszámban hirdetnek győztest. A kontinensviadalon 36 ország közel 600 versenyzője indul, az A és B döntőket vasárnap rendezik.

Az evezősök fő eseménye idén az augusztus végi olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz Linzben, ahol a tokiói helyek többsége gazdára talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!