strandkézilabda

2019.06.17. 11:26

Európa negyedik legjobbja az SC Senec-Cannabis Energy Drink

A romániai Nagybányán került megrendezésre június 6–9. között a strandkézilabda-Európa-kupa döntője, ahová a salgó­tarjáni játékosok sorai között tudható, szlovák színekben versenyző Sport Club Senec-Cannabis Energy Drink felnőtt női csapata a tavalyi szezonban megszerzett pontok alapján kvalifikálta magát.

A negyedik helyezett csapat. Felső sor: Szűcs Rita, Uhrin Lili, Csaba Alexa, Kemenczik Martina, Bozó Fanni Bianka, Veisz Adriena, Csuka Alexandra, Vas Dániel. Alsó sor: Kiss Dániel, Csiki Andrea, Garamvölgyi Eszter, Hadfi Gréta

Európa 14 legjobb csapata két, hetes csoportban küzdött meg a továbbjutásért, amely során a Senec az első napon a magyar Multichem Szentendre, a spanyol Club BM Playa Alcalá és a lengyel Pyrki Poznan ellen játszott mérkőzést. Az első meccsen a tavalyi bajnok ellen kissé megilletődve kezdtek a lányok, ám hamar belelendültek és a második félidő kevésen múlt, de végül a Szentendre 2–0-ra győzött. A spanyolok és a lengyelek ellen is nehezen indult a mérkőzés, mivel mindkét meccsen az első félidőt elveszítették lányaink, de a második szett győzelme után a szétlövést is sikeresen teljesítették, így még versenyben voltak a tovább­jutásért.

A pénteki napon a holland Westsite és a világbajnok játékosokkal pályára lépő spanyol Club BM Algeciras következett. Az első mérkőzésen óriási küzdéssel, mindenki meglepetésére a Senec legyőzte a holland csapatot, majd a spanyolokkal is két szoros szettet játszottak, amelyből a vereség ellenére rengeteg tapasztalatot szereztek. A három győzelemmel már biztos továbbjutóként szombaton magabiztosan győzték le a portugál Os Tigrest, így az A csoportból a harmadik helyen jutottak tovább.

A negyeddöntőben a B csoport második helyezettje, a német CAIPIranhas volt az ellenfél. Ismét szétlövés döntött, amelyben megint a mieink bizonyultak jobbnak, így a csapat csodálatos küzdéssel és akarattal a legjobb 4 csapat közé jutott.

Az utolsó napon majdnem sikerült még egy bravúrt elérniük, ugyanis az elődöntőben ismét a Szentendrével kerültek össze a lányok, ahol a szétlövés egyetlen ponttal a tavalyi bajnok felé billentette a meccset.

A harmadik helyért folytatott küzdelemben elvérzett a Senec a holland Westsite ellen, így a fantasztikus negyedik hellyel térhettek haza a lányok.

A torna legjobb kapusa a salgótarjáni Hadfi Gréta lett.

A negyedik helyezett csapat. Felső sor: Szűcs Rita, Uhrin Lili, Csaba Alexa, Kemenczik Martina, Bozó Fanni Bianka, Veisz Adriena, Csuka Alexandra, Vas Dániel. Alsó sor: Kiss Dániel, Csiki Andrea, Garamvölgyi Eszter, Hadfi Gréta

Kiss Dániel edző: – Hihetetlen erő, kitartás és szív, ami csapatunkat jellemezte. A kilenc mérkőzésből ötöt megnyertünk, amiből hármat szétlövéssel sikerült abszolválni. Tudom, hogy itt a szerencse is mellettünk volt, de azt gondolom nagyon sokat tettünk azért, hogy mellénk pártoljon és a lányokat segítse. Fiatal csapatunkból négyen voltak, akik életük első felnőtt nemzetközi kupadöntőjén játszottak. Óriási gratuláció az egész csapatnak. Nagyon büszkék lehetnek a megszerzett negyedik helyre.

Eredmények, csoportmérkőzések

SC Senec Cannabis ED (SVK)–Multichem Szentendrei NKE (HUN) 0–2 (0–17, 19–20), Balonmano Playa Alcalá (ESP)–SC Senec Cannabis ED (SVK) 1–2 (22–18, 18–23, 6–7), SC Senec Cannabis ED (SVK)–BHT Pyrki Poznan (POL) 2–1 (16–20, 21–20, 9–6), Westsite Amsterdam (NED)–SC Senec Cannabis ED (SVK) 0–2 (20–24, 8–11), Club Balonmano Playa Algeciras (ESP)–SC Senec Cannabis ED (SVK) 2–0 (18–15, 20–14), SC Senec Cannabis ED (SVK)–Escola de Formacao de Espinho Os Tigres (POR) 2–0 (20–11, 20–18).

Negyeddöntő: CAIPIranhas (GER)–SC Senec Cannabis ED (SVK) 1–2 (16–21, 16–10, 4–6).

Elődöntő: Multichem Szentendrei NKE (HUN)–SC Senec Cannabis ED (SVK) 2–1 (24–14, 18–19, 9–8).

Bronzmérkőzés: SC Senec Cannabis ED (SVK)–Westsite Amsterdam (NED) 0–2 (21–25, 16–26).

A torna végeredménye: 1. Club Balonmano Playa Algeciras (ESP), 2. Multichem Szentendrei NKE (HUN), 3. Westsite Amsterdam (NED), 4. Sport Club Senec-Cannabis Energy Drink (SVK), 5. CAIPIranhas (GER), 6. BHC 2areg (SRB), 7. OVB Beach Girls (HUN), 8. Club Balonmano Getasur (ESP), 9. BHT Pyrki Poznan (POL), 10. Beach Girls (ROU), 11. Ladybugs (HUN), 12. Balonmano Playa Alcalá (ESP), 13. GRD Leca–Love Tiles (POR), 14. Escola de Formaco de Espinho–Os Tigres (POR).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában