JEGYZET

2019.12.03. 06:30

Elválások

Fábik Tibor

„Szép sikereket értünk el közösen, vele lettem olimpiai bajnok, hálával és köszönettel tartozom neki! Szakmai okok miatt azonban a továbblépés és a váltás mellett döntöttem” – írta ki a Facebook-oldalára még 2015-ben Szilágyi Áron, miután úgy határozott, hogy nem folytatja a közös munkát addigi edzőjével, Somlai Bélával.

„Nagyon sok mindenen mentünk keresztül, volt sok-sok nevetés, öröm, győzelmek és persze olykor bánat és könnyek is, de minden helyzetet együtt éltünk meg. Büszke vagyok a közös munkánkra, az eredményeinkre” – ezek pedig Babos Tímea szavai voltak tavaly szeptemberben azután, hogy elváltak az útjaik Thomas Drouet-vel.

Azt nem mondhatjuk, hogy Hosszú Katinka nem ért el szép sikereket Petrov Árpáddal a múlt héten véget ért, tizenhat hónapot átölelő közös munkájuk során.

Az Iron Lady 2018 augusztusában a glasgow-i Eb-n győzött 200 méter vegyesen, decemberben a kínai Hangcsouban rendezett rövid pályás vb-n első lett 100, 200 és 400 méter vegyesen, valamint 200 pillangón, az idei kvangdzsui világbajnokságon pedig a 200 és a 400 vegyes eredményhirdetése után állt a dobogó tetején.

Nem mellékesen az ilyen-olyan nemzetközi versenyeken is szakajtónyi érmet és vastag dollárkötegeket tett a zsákba. Emellett az úszónő és az edzője – aki tavaly nyáron Hosszú hívó szavára adta fel a svájci munkáját – kapcsolatában is volt sok-sok nevetés, gyakran lehetett látni, hogy viccelődnek egymással.

Ezek után Hosszú Katinka közleményében az alábbi érzelemdús mondatokkal vett búcsút Petrov Árpádtól:

„Árpiról az együtt töltött idő alatt számomra kiderült, hogy nem tud felnőni a feladathoz. Több figyelmet vártam tőle szakmailag és emberileg is, ezért nincs visszaút. Az olimpiai felkészülés hajrájában nem vállalhatom fel még egyszer azt a terhet, hogy valakit a hátamon vigyek” – szögezte le Hosszú, aki úgy döntött, hogy a tokiói olimpiára egyedül készül fel.

Ne szépítsük, edzőt ritkán aláznak meg így, mint most Petrov Árpádot,

és ezt külön kell választani attól, hogy fogadjuk el, a teljesen más habitusú, ezer fokon égő Hosszú Katinka már nem látja a további előrelépést a közös munkában.

A tréner akkor sem ezt érdemelte volna, ha az elmúlt egy hónapban csak a törülközőt vitte volna az úszónő után. De látjuk a példákat, elválni lehet így is, úgy is...

Az SzPress Hírszolgálat tegnapi híre szerint amúgy Hosszú Katinkát a szerdán kezdődő glasgow-i rövid pályás Eb-re kedvese kísérte el edzői akkreditációval.

Bízzunk benne, hogy ő felnő a maga feladatához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!