UEFA

2018.04.17. 10:30

Egy évre eltiltották a Siont a kupákból

A licencszabályok megsértése miatt egy évre kizárta a kontinentális kupasorozatokból a svájci FC Siont az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

Sion's defender Vincent Ruefli reacts to a failed attempt on goal during the UEFA Europa League second-leg round of 16 football match SC Braga vs FC Sion at the Braga Municipal stadium in Braga on February 24, 2016. / AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Francisco Leong

A szervezet közölte: a klub 950 ezer euróval tartozott a francia Sochaux-nak, és adósságát nem rendezte az Európa Liga mostani szezonja előtt.

Az ítélet szerint a Sion két idényben nem indulhat sem a Bajnokok Ligája, sem az EL selejtezőjében, ha kiharcolja is a részvétel jogát.

A svájci egyesület 235 ezer euró bírságot is kapott.

A Sion jelenleg a kilencedik a tízcsapatos élvonalban, és a kiesés ellen küzd.

A licencszabályok megsértése miatt még három klubot büntetett meg az UEFA. A kazah FC Irtisz egy szezonra szóló eltiltást kapott, de három év próbaidőre felfüggesztve, ezen kívül 435 ezer euró büntetést kell fizetnie. Az albán KF Tirana és a szerb FK Vojvodina pedig nem kapja meg azt a 215 ezer eurót, amely az EL 2017/18-as idénye alapján járt volna neki.

Borítókép: A Sion védője, Vincent Ruefli, miután búcsúztak az Európa-ligától. Most nem lesz mitől búcsúzniuk

AFP PHOTO / Francisco Leong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában