NBI

2019.08.10. 21:36

Diósgyőri győzelemmel szakadt meg az Újpest rossz sorozata

A fővárosi csapat 2-1-re győzte le a DVTK együttesét.

Az Újpest 2-1-re győzött a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján.

A kezdés után az Újpest ragadta magához a kezdeményezést, és a 14. percben megszerezte a vezetést: Zsótér egy bal oldali beadást juttatott a hazai kapuba némi védői segédlettel. A vendégek a folytatásban is többet birtokolták a labdát, de a kapura nem jelentettek veszélyt. A diósgyőriek kontráikban bíztak, az egyenlítéshez mégis kellett egy szerencsés játékhelyzet. Litauszki becsúszva blokkolt egy hazai átadást, amely után Pajovic a gólvonaltól hat méterre megfogta a labdát. A játékvezető hazaadásnak ítélte a szituációt, a közvetett szabadrúgást pedig Tajti a léc alá vágta.

Nwobodo remek átlövésével rögtön a második félidő elején ismét megszerezte a vezetést az Újpest, majd sebességet váltott a DVTK, amely mezőnyfölényhez jutott. A vendégek beszorultak a térfelükre, de jól zártak, így kapusuknak, Pajovicnak nem akadt védeni valója. A legnagyobb hazai helyzetet a hajrában Prosser hagyta ki, aki a kapu mellé pörgette Tajti centerezését.

Az Újpest a diósgyőri győzelemmel megszakította április eleje óta tartó rossz, hétmeccses nyeretlenségi sorozatát, és négy vereség után jutott ismét bajnoki ponthoz. A DVTK-nak viszont a négy bajnoki találkozó óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg, és hazai pályán négy győzelem után kapott ki ismét.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!