El-selejtező

2019.07.31. 13:46

Csoda kell a Debrecennek a továbbjutáshoz

A Fehérvár FC előnyből, a Budapest Honvéd döntetlenről, a Debrecen pedig háromgólos hátrányból kezdi meg a csütörtöki visszavágót a labdarúgó Európa-liga-selejtező második fordulójában.

Debrecen, 2019. július 11. A gólszerzõ debreceni Varga Kevin (b2) és csapattársai a labdarúgó Európa Liga selejtezõjének elsõ fordulójában az FK Kukesi ellen játszott mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. július 11-én. Debreceni VSC - FK Kukesi 3-0. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Még a székesfehérvári csapatnak sem ígérkezik könnyűnek a dolga, mivel az esélytelenebbnek tartott Vaduzt Stopira 5. percben szerzett fejesgóljával csupán 1-0-ra tudta legyőzni múlt csütörtökön Felcsúton. Ezzel együtt a játékosok bizakodóak, erre utal Ivan Petrjak nyilatkozata. A középpályás, aki a nyáron csatlakozott a Fehérvárhoz, a klub honlapján úgy fogalmazott: felkészülten várják a találkozót.

„Az első meccs előtt két célt fogalmaztunk meg, az egyik az volt, hogy nyerjünk, a másik pedig az, hogy ne kapjunk gólt. Szerencsére mindkét célkitűzést teljesíteni tudtuk.

Most pedig nem is lehet más a célunk, mint az, hogy egygólos előnyünket megőrizzük, és kiharcoljuk a továbbjutást” – mondta, hozzátéve, hogy ezen a szinten nincsenek könnyű mérkőzések, éppen ezért végig nagyon fegyelmezetten kell futballozniuk.

A párharc továbbjutója a harmadik fordulóban valószínűleg az Eintracht Frankfurttal csap majd össze, amely Tallinnban 2-1-re verte a Florát.

Budapest Honvéd

A Budapest Honvéd Győrben nem tudott előnyt szerezni az Universitatea Craiovával szemben, így nehéz romániai visszavágóra számíthat. Már csak azért is, mert az első mérkőzésen is voltak olyan szakaszok, melyekben az ellenfél akarata érvényesült.

Giuseppe Sannini vezetőedző kedden sajtótájékoztatón kiemelte, csapata „életben van” a második számú nemzetközi kupasorozatban, és még legalább egy fontos mérkőzés vár rá.

„Ez egy idegenbeli visszavágó, amelyen erős, jó formában lévő riválissal mérkőzünk meg.

Az összes kártyánkat ki kell játszanunk, ötven százalék esélyt adok mindkét csapatnak a továbbjutásra”

- vélekedett.

A továbbjutó a görög AEK Athénnal találkozik a következő körben.

Debreceni VSC

A harmadik magyar csapatnak, a Debrecennek az erőviszonyok és az első mérkőzés eredménye alapján reálisan nincs esélye arra, hogy a kiharcolja a további El-szereplést, arra azonban törekedhet, hogy legyőzze a Torinót vagy legalább ne kapjon ki.

„Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen háromgólos hátrányba kerültünk, és nem sikerült idegenben betalálnunk – kezdte helyzetelemzését a klub honlapján a középpályás Varga Kevin.

Mindenképpen szeretnénk szoros mérkőzést játszani. Felszabadultabban futballozhatunk, mint idegenben, teher nincs a vállunkon. Szeretnénk megmutatni a szurkolóknak, hogy hazai pályán fel tudjuk venni velük a versenyt. Mindenképpen szeretnénk gólt szerezni”

- tette hozzá.

Az olaszok nem veszik félvállról a visszavágót, ezt jelzi, hogy magabiztos, 3-0-s alessandriai győzelmük ellenére a legerősebb keretükkel érkeznek – a DVSC honlapja szerint.

Ennek az ütközetnek a továbbjutója a fehérorosz Sahtyor Szoligorszkkal vagy a dán Esbjerggel mérkőzik majd. A visszavágót az előbbi csapat 2-0-s előnyről várja.

A főtáblára jutáshoz négy párharcot kell nyerni.

A csütörtöki magyar program:

El-selejtező, 2. forduló, visszavágók:

Universitatea Craiova-Budapest Honvéd 18.15 (első mérkőzés: 0-0)

Debreceni VSC-Torino FC 18.30 (0-3)

Vaduz-Fehérvár FC 19.00 (0-1)

Forrás: MTI

Borítókép: A gólszerző debreceni Varga Kevin (b2) és csapattársai a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában az FK Kukesi ellen játszott mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. július 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!