női döntő

2019.06.08. 18:25

Ashleigh Barty nyerte a Roland Garrost

A szombati döntőben két szettben legyőzte a cseh Marketa Vondrousovaát. Az ausztrál játékos pályafutása első Grand Slam-trófeáját szerezte meg.

Párizs, 2019. június 7. Az ausztrál Ashleigh Barty a 17 éves amerikai Amanda Anisimova ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság nõi egyesének elõdöntõjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2019. június 7-én. MTI/EPA/Yoan Valat

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Yoan Valat

Az eső miatt csaknem másfél órás csúszással kezdődött mérkőzés nyitószettjében az első GS-fináléjukat vívó felek közül a nyugodtabb Barty kétszer is elvette ellenfele adogatását, és 4:0-ra elhúzott. A balkezes Vondrousova, aki Párizsban még szettet sem vesztett, ekkor váratlanul visszavette az egyik bréket, ám a remekül hálózó ausztrál innentől könnyedén hozta a 29 perces játszmát.

A folytatásban a továbbra is sokat rontó cseh – aki az első szervák után csak 35 százalékban nyerte meg a pontokat – rögtön brékhátrányba került. Bartynak labdája volt a 3:0-hoz, de ekkor riválisa még szépített. Felzárkózni azonban nem tudott, az eddig GS-tornákon egyesben csak negyeddöntőig jutott ausztrál tartotta a különbséget, s végül első meccslabdáját értékesítve győzött. A találkozó 1 óra 10 percig tartott.

Barty pályafutása ötödik tornáján diadalmaskodott, és a Suzanne Lenglen Kupa mellé 2,3 millió eurót (736 millió forint) kap, és hétfőtől második lesz a világranglistán.

Ashleigh Barty (ausztrál, 8.)-Marketa Vondrousova (cseh) 6:1, 6:3

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában