Ország-világ

2021.06.12. 19:02

A pályán esett össze Eriksen, félbeszakadt a dán-finn meccs

A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban. Később kiderült, hogy a játékos állapota stabil, a félbeszakadt meccset pedig folytatják.

Finland's defender Jere Uronen (L) challenges Denmark's midfielder Christian Eriksen during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12, 2021. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jonathan Nackstrand

A mérkőzés 43. percében az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás, 29 éves Eriksen visszafelé kocogott, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett.

Először sokan azt hitték, hogy Eriksen lenyelte a nyelvét, a játékost mintegy tíz percig, a pályán élesztették újra, döbbent csapattársai védősorfalat álltak körülötte, mielőtt a mentősök kitolták a hordágyat a stadionból – a közönség tapsa közepette.

Az összeesett Eriksent csapattársai állják körül
Fotó: Wolfgang Rattay / AFP

A finnek már korábban bementek az öltözőbe, a dánok kikísérték csapattársukat.

Eriksen újraélesztése – egy nem sokkal későbbi Reuters-fotó tanúsága szerint – sikeres volt, a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát és szállították kórházba:

Nem sokkal később az UEFA és a dán labdarúgó-szövetség is megerősítette, hogy Christian Eriksen eszméleténél van és állapota stabil.

A szörnyű esetet követően a világhálón rengeteg labdarúgó, valamint klub és szövetség, az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin és Sanna Marin finn miniszterelnök is jókívánságát fejezte ki, egyben reményének adott hangot, hogy Eriksen felépül.

A 43. percben, 18.44-kor félbeszakított mérkőzést azok után folytatták 20.30-kor, hogy az UEFA egyeztetett mindkét csapattal, és a dán játékosok tudtak beszélni a kórházban kezelt Eriksennel.

Eriksen mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában