El-botrány

2019.08.02. 10:03

A Honvéd megóvja a Craiova elleni meccset

A meccs végéhez közeledve elszabadultak az indulatok.

Hivatalos honlapján kiadott közleményben jelezte a Bp. Honvéd, hogy megóvja az Universitatea Craiova elleni Európa-liga-selejtező visszavágóját a hosszabbítás utolsó percében történt botrányos események miatt – írja a Nemzeti Sport.

A honvedfc.hu-n megjelent közlemény, változtatás nélkül:

„Mint arról beszámoltunk, az Európa-liga-selejtező visszavágójának 119. percében kisebb tumultus alakult ki a mieink kapuja előtt, érkezett Hunter játékvezető, hogy szétválassza a feleket, majd amikor már csillapodtak a kedélyek, a bíró közvetlen közelében landolt egy hanggránát.

A játékvezető a földre rogyott, percekig kellett ápolni, s nem is tudta folytatni a mérkőzést. A botrányos jelenetek miatt fél órán keresztül állt a játék, ezalatt a játékvezetők, az UEFA delegátusa és a klubok képviselői egyeztettek arról, hogy mikor folytatódjon, vagy éppen érjen véget a botrányos mérkőzés.

Végül az a döntés született, hogy a negyedik játékvezető helyettesíti Hunter bírót, és be kell fejezni a mérkőzést, amelyet tizenegyesekkel a Craiova nyert meg – elvileg.

Klubunk számára elfogadhatatlan az, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve. A Honvéd vezetése úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lett volna szabad tovább folytatni!”

EURÓPA-LIGA

SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ

UNIVERSITATEA CRAIOVA (román)–BUDAPEST HONVÉD 0–0 – 11-esekkel: 3–1

Craiova, Ion Oblemenco Stadion. Vezette: Hunter (Eakin, Argyropoulos – északírek)

U. Craiova: Pigliacelli – Martic (Briceag, 13.), Kelic, Acka, Bancu – Mateiu – Barbut, Cicaldau, Ivanov (Qaka, 75.), Vatajelu (Ionita, 63.) – Roman (Fortes, 94.). Vezetőedző: Corneliu Papura

Bp. Honvéd: Lefkovits (Berla, 40.) – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King, Kesztyűs, Moretti (Uzoma, 73.), Banó-Szabó, Kukoc (Niba, 92.) – Moutari, Kulacs (N'Gog, 78.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino

Továbbjutott: az Universitatea Craiova 11-esekkel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!