Hallgassa élőben!
Fotó: Mirkó István

„Mindenképp előrelépés ez a teljesítmény” – Märcz Tamás

Nem mintha kérdéses lett volna, de bejutott a negyeddöntőbe a férfi vízilabda-válogatottunk, miután kiváló harmadik negyedére építve 11–8-ra nyert az Egyesült Államok ellen. A találkozó után Märcz Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya, valamint Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Pásztor Mátyás, Vámos Márton és az ellenfél kapitánya, Dejan Udovicsics értékelt a Nemzeti Sportnak.

– Ez már egész pofás volt!
– Én is így éreztem, volt karaktere a csapatnak, mindenképp előrelépés ez a teljesítmény – mondta Märcz Tamás, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya. – Hasonló volt a Görögország elleni mérkőzés is, mert annak megvolt az arculata, ám ezúttal sokkal nagyobb tűz lobogott bennünk, elszántabban és összeszedettebben pólóztunk. Ez nekem tetszett.

– Akkor lassan eldől, hogy az egykapusos rendszer a hatásosabb?
– Az igazat megvallva nagyjából a torna előtt kitaláltuk, hogyan menjünk előre. Viktor kiválóan védett, elvállalta a mérkőzés felelősségét, ugyanakkor Soma is jó formában van, és mindketten javulni fognak még.

– Mitől sikerült ellépnünk a harmadik negyedben?
– Egyre keményebb fallá változott a védekezésünk. Nagyon jól álltak a blokkok, jól zártunk és szereztünk labdákat, amikor pedig hiba csúszott a működésbe, akkor Viktor segített. Abszolút elégedett vagyok ezzel a résszel – amivel nem lehetek teljesen, az a helyzetkihasználásunk, főleg abban a szakaszban, amikor kinyílt az olló és már gólokkal vezettünk. Ekkor tarthattuk volna az eredményt, ha a lehetőségeinket, fórjainkat ugyanúgy gólokra váltjuk, mint addig tettük. Ebben még előreléphetünk. Ugyanakkor el kell mondani, hogy az amerikai csapat fizikailag és taktikailag is remekül felkészített.

– Előkerült, hogy a még otthon előirányzott 80-85 százalékos szintjét most elérte a csapat: egyetért?
– Nehéz százalékosan belőni, de nagyjából igen, és most sokat kellett adnunk ebből. Amúgy nagyon ritka, hogy egy edző azt mondja, százszázalékosan teljesítette a csapata. Én is azt várom, hogy lépjünk még előrébb, ugyanakkor elégedettséggel tölt el, ahogy a srácok felvették a ritmust helyi idő szerint délután kettőkor is, illetve hogy bizonyítani akarták, a magyar válogatott – minden elismerésünk mellett – magasabb kategóriát jelent az amerikainál.

– Az Olaszország elleni csoportfinálétól mit vár?
– Számolgatni nem fogunk: egyrészt miénk az első mérkőzés, másrészt amúgy sem a stílusunk. Viszont arra megvan az esélyünk, hogy csoportgyőztesek legyünk, úgyhogy a szokásosan kemény, parázs ütközetre számítok, nehéz négy negyedre. De azt garantálom, hogy a másik oldal is erre számíthat.

További vélemények a mérkőzésről a Nemzeti Sport Online-on.

Hozzászólások

sértődés
Messinek nagyon nem tetszett, hogy lecserélték (videó)
betelt a pohár / 11 perce
Egy bűnbanda károsítja Korda Györgyöt és Balázs Klárit
Két éve működik egy csoport, amelynek tagjai videóra rögzítik Korda György és Balázs Klári szinte minden koncertjét, a felvételeket pedig pénzért árulják. A Borsnak most azt mondták, bíróságra mennek.
javult a biztonság / 36 perce
Egyre kevesebb a bankkártyás csalás
A zene gyógyít / 56 perce
Különleges rendezvény segít felidézni legszebb emlékeinket
drámai titok / 1 órája
Kórházba került Varga Viktor: beszélni sem tudtam, minden erőm elszállt
Megkóstolná? / 1 órája
Egy bombázást is túlélt a 79 éves torta
csodaszép / 1 órája
Gyönyörű kamasz lett Gesztesi Károly és Liptai Claudia kislányából
szavazás értékelés / 1 órája
Olvasóink szerint több olyan látványosság kellene, mint a gyarmati óriáskerék
Nool