Hallgassa élőben!

Milák ezüstérmes, Kozák elődöntős – ez történt az éjjel

Magyar idő szerint szombat hajnalban folytatódtak a 32. nyári olimpiai játékok Tokióban, s ezúttal is több magyar sportolóért szoríthattunk. A „későn kelők” kedvéért röviden felidézzük az elmúlt órákban történteket.

 

A szombat hajnali történések közül mindenképpen az élre kívánkozik a férfi 100 méter pillangó döntője, amelyen Milák Kristóf szenzációs második 50 métert úszott, 49.68-as új egyéni és Európa-csúcsot ért el – ám ezen a napon ez is kevés volt ahhoz, hogy legyőzze az amerikaiak fenoménját, a 49.45-tel új világrekordot felállító Caeleb Dresselt. Milák a finálé után elmondta, elégedett volt az idejével, és örül, hogy megkergette az amerikai ellenfelét. A döntőt itt tudja visszanézni.

Atlétáink közül Kozák Luca a női 100 gát előfutamában szerepelt, méghozzá nagyszerűen, hiszen a harmadik helyen ért célba, amivel továbbjutott az elődöntőben – 12.91-es időeredménye a 19. helyre volt jó. Folytatás vasárnap reggel 12.45-től.

A nap első magyar érdekeltségét a triatlonon vegyes csapat versenye jelentette – sőt, a Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Tóth Tamás alkotta magyar csapat a 11. helyet szerezte meg.

A Battai Sugár, Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza alkotta magyar női kardcsapat a negyeddöntőben Dél-Koreától elszenvedett 45:40-es vereség után 45:42-re kikapott Japántól, így utolsó asszóját a 7. helyért vívja – Kína ellen, 7.30-tól.

A vitorlázó Berecz Zsombor eredetileg reggel öt után néhány perccel kezdett volna, de az időjárás miatt közel kétórás késéssel rajtolt csak el a futama.

Hozzászólások

remény
Megjósolták: fehér karácsonyra számíthatunk idén
átadták az M30-as gyorsforgalmi utat / 13 perce
Orbán Viktor: nincs vidéki fejlődés a közép-európai egység gondolata nélkül
Nem lehetséges a magyar vidék fejlődése a közép-európai egység gondolatának megvalósítása nélkül – jelentette ki a miniszterelnök.
2024-es párizsi olimpia / 14 perce
Kopasz Bálint ismét a királyszámban indulna
Automatizálás / 15 perce
Önvezető hajókkal orvosolnák a fokozódó munkaerőhiányt
Kivételes lehetőség / 1 órája
Lehet licitálni Shakespeare IV. Henrikjének egy ritka kiadására
végzetes / 1 órája
Tragédia történt az M1-esen Lébénynél
2006-os rendőrterror / 1 órája
„Az ujjamat, a lábamat eltörték, de a lelkemet nem törték meg”
Koronavírus / 1 órája
Nem minden oltás véd meg hosszú távon a Covid-19 ellen