Hallgassa élőben!

Hosszú visszalépett a 200 m pillangótól, Kapás 5. idővel középdöntős

A háromszoros olimpiai bajnok úszónk, Hosszú Katinka visszalépett a női 200 pillangó keddi előfutamától a tokiói olimpián. Kapás Boglárka ugyanebben a számban az ötödik idővel jutott be a középdöntőbe, míg Németh Nándor férfi 100 m gyorson jutott be a legjobb 16 közé, összesítésben a kilencedik idővel.

Mint ismert, Hosszú Katinka magyar idő szerint kedd hajnalban bejutott a női 200 méteres vegyesúszás döntőjébe, a hetedik legjobb idővel. Ezt követően 12.27-kor ugrott volna medencébe Tokióban a 200 m pillangó előfutamában.

A háromszoros olimpiai bajnokunk azonban úgy döntött, a sűrű program miatt visszalép ettől a számtól – ezt a Magyar Úszószövetség is megerősítette a Nemzeti Sport megkeresésére. Olimpikonunk a 2016-os riói olimpián is visszalépett ettől a számtól, szintén a program sűrűségére hivatkozva.

Hosszú Katinka szerdán magyar idő szerint 4.45-kor úszik a 200 m vegyes döntőjében. Ha a 200 pillangót is vállalta volna és továbbjut, akkor szerdán a vegyesúszás döntője előtt a 3.57-kor vagy 4.04-kor kezdődő valamelyik elődöntőben kellett volna úsznia – nem sok ideje maradt volna rápihenni a 200 vegyes fináléjára.

NŐI 200 M PILLANGÓ
ELŐFUTAM

Hosszú visszalépésével biztossá vált, hogy Kapás Boglárka ott lesz a középdöntőben ebben a számban, ugyanis így összesen 16-an álltak oda az előfutamhoz. Olimpiai bronzérmes, világbajnok úszónk a harmadik előfutam második helyén végzett, 2:08.58-at úszva, ezzel összesítésben az ötödik helyen jutott be a középdöntőbe.

FÉRFI 100 M GYORS
ELŐFUTAM
Németh Nándor
48.11-es idővel ötödik lett előfutamában férfi 100 m gyorson, ezzel összesítésben a kilencedik helyen jutott be a középdöntőbe. Ugyanebben a számban Szabó Szebasztián 48.51-et úszott, ezzel saját futamában a hetedik, összesítésben a 20. lett – ő nem jutott tovább.

FÉRFI 4X200 M GYORSVÁLTÓ
ELŐFUTAM
A Holló Balázs, Zombori Gábor, Márton Richárd, Kozma Dominik négyes indult magyar részről ebben a számban, és bár az első előfutamban a hatodik helyen értek célba 07:08.76-os idővel, végül diszkvalifikálták őket – rossz váltás miatt.

FÉRFI 800 M GYORS
ELŐFUTAM

Kalmár Ákos harmadik lett előfutamában férfi 800 méter gyorson. A 21 éves sportoló 7:55.85-s időt úszott, ez azonban nem volt elég a döntőhöz – összesítésben a 22. lett.

TOKIÓ 2020
ÚSZÁS ,ELŐFUTAMOK

12.16:
férfi 100 m gyors, Szabó Szebasztián a 20. helyen végzett összesítésben, így nem jutott tovább, Németh Nándor ott van a középdöntőben, összesítésben a 9. hellyel.
12.27: női 200 m pillangó, Hosszú Katinka visszalépett, Kapás Boglárka összesítésben az ötödik helyen bejutott a középdöntőbe.
12.54: férfi 4×200 m gyorsváltó, a magyar váltót diszkvalifikálták.
13.21: férfi 800 m gyors, Kalmár Ákos összesítésben a 22. lett, nem jutott bea fináléba.

Korábban
4.35: Kenderesi Tamás (férfi 200 m pillangó) – az elődöntőben az 5. legjobb idővel jutott a döntőbe
4.41: Milák Kristóf (férfi 200 m pillangó) – az elődöntőben a legjobb idővel jutott a döntőbe
4.58: Hosszú Katinka (női 200 m vegyes) – az elődöntőben a 7. legjobb idővel jutott a döntőbe

Hozzászólások

Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
családok a fókuszban
Magas szintű résztvevőkkel indul csütörtökön a 4. Budapesti Demográfiai Csúcs (videó)
gyakorlat / 1 órája
Videón, ahogy szédítő magasságban gyakorlatoztak a nógrádi tűzoltók
Szituációs begyakorló gyakorlaton vett részt a salgótarjáni és a bátonyterenyei tűzoltóság állománya szerdán, amely felkészítette őket, hogy valós tűzeseteknél eredményesebben avatkozhassanak be.
sejtelmes / 2 órája
Húha! Vasvári Vivien nem vett fel melltartót az átlátszó csipke alá
nem mindennapi élmény / 3 órája
Tanteremben tartott előadást a Zenthe színház társulata
Csongrády Béla
hitvallás / 3 órája
A megbízhatóság a legfontosabb a szécsényi vállalkozó életében
Sz. F.
iskolakert / 4 órája
Mezítlábas gyalogösvényt és sünlakot is építettek a diákok Dorogházán
Gulyás Edina
Forbes / 4 órája
Már nem Lionel Messi a világ legjobban kereső labdarúgója
Trump még kérdés / 4 órája
Szánthó: Budapestre jöhetnek a legnagyobb kaliberű amerikai konzervatívok