veres eliána

2019.11.21. 07:00

Játékvezetőként is jeleskedik a gyarmati focista

Van egy fiú, aki nagyon tehetséges a fociban, és bíróként is tevékenykedik… Ő az osztálytársam, és Csillik Leventének hívják. Vele készítettem interjút, hogy ti is jobban megismerjétek őt.

Balassi

Csillik Levente

- Miért kezdtél el focizni?

- Elsőként Dobsonyi Lászlónál próbáltam ki és ismerkedtem meg ezzel a sporttal, kicsit még félénken. A nehezen indult kezdés ellenére, a sok tanítás, elismerés, olykor okítás, amit kaptam az előző edzőimtől, indította el azt, amit most érzek! Ez is segített abban, hogy ma már a felnőtt csapat kerettagja lehetek.

Csillik Levente

- Mi a posztod?

- Szélső középpályásként játszom, azonban minden más poszton is bevethető vagyok, és már mindenhol játszottam is.

- Kik azok, akik mindvégig mögötted vannak a háttérben és támogatnak?

- Elsősorban a szüleim állnak mögöttem, minden mérkőzésemet a helyszínen nézik végig. Azonban az edzők támogatása is fontos számomra. Legfőképpen Dobsonyi László és az apukám segítenek mindenben. Velük szoktam megbeszélni, hogy az adott meccsen milyen teljesítményt nyújtottam, és hogy miben kellene fejlődnöm.

- Játékvezetőként is tevékenykedsz. Milyen gyakran vezetsz mérkőzéseket?

- Körülbelül három éve vagyok játékvezető Nógrád megyében. Minden hétvégén játékvezetőként, vagy asszisztensként is pályára lépek. Nagyon sokban segített ez nekem a labdarúgásban is, és a pályán kívüli életemben is, hiszen ezáltal sok embert megismerhettem.

- Milyen céljaid vannak, és miben szeretnél fejlődni?

- Nagyon szeretnék a labdarúgásban minél magasabb szinten játszani, emellett a játékvezetésben is szeretnék sikeres lenni. Úgy gondolom, hogy erősségeim közé tartozik, hogy jó a helyzetfelismerésem a pályán, ezért jó ziccerpasszokat tudok adni. Szerintem a legtöbbet cselezésben kellene fejlődnöm, emellett a pontrúgások elvégzésében is javulni szeretnék. Az új dolgok megtanulására fogékony vagyok.

- Milyen kapcsolatot ápolsz a csapattársaiddal?

- Szerencsére a szezon elejétől a felnőtt csapattal készülhetek, ami azt jelenti, hogy sok új játékossal kerülhettem kapcsolatba, akik nálam idősebbek. Többekkel a vártnál jobb barátságba kerültem, ami az életem hátralevő részében még sokat jelenthet számomra.

- Jó hangulatúak az edzések?

- Minden edzés remek hangulatban telik, illetve megvannak azok a szituációk is, amiket komolyan kell vennünk és nem szabad elkönnyelműsködnünk! Az edzéseken a legjobban azt szeretem, amikor egymás elleni meccset játszunk.

- Milyen volt az első felnőtt mérkőzésed a BSE színeiben?

- A tavalyi szezonban a Cered elleni mérkőzésen debütálhattam a felnőtt csapatban. Azóta szerencsére a felnőtt csapat az NB III-as bajnokságban szerepel, ahol bár még nem léphettem pályára, viszont napról napra arra törekszem, hogy játéklehetőséget kaphassak.

- Vannak babonáid?

- Minden mérkőzésen igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, és ezt úgy próbálom megvalósítani, hogy többet pihenek. Mérkőzés előtt zenét hallgatok, ezzel próbálom magam felpörgetni. Illetve idegenbeli meccseknél mindig ugyanott ülök a buszon.

- Kire nézel fel?

- A példaképemnek Luka Modric-ot tartom, a Real Madrid játékosát, aki 2018-ban Aranylabdát kapott.

- Melyik a kedvenc csapataid?

- A magyarok között a Ferencváros, a külföldieknél pedig a Real Madrid.

Azért őt választottam interjúalanyomnak, mert nem ismerek nála elkötelezettebb személyt a foci iránt, és a példája lelkesítő lehet mások számára. Innen is meg szeretném köszönni, hogy válaszolt a kérdéseimre, és további sok sikert kívánok neki a jövőben!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!