Simon Diána Kitti

2019.11.28. 07:00

Hófehér segítség érkezik

Az Óperenciás tengeren túl, egy távoli földrészen szokatlan módon készülnek a közelgő ünnepekre.

Váci

A parkolási bírságot tartós élelmiszerben is be lehet fizetni. Az étel értéke egyenlő vagy magasabb kell legyen, mint a büntetés. Az összegyűlt adományokat pedig a rászorulók kapják.

Kis városunkban azonban mindenki szabályosan parkol, így egész más ötlet született a jótékonykodásra. A gimnáziumban mesébe illő módon hangolódnak a tanárok és diákok a szeretet ünnepére. December 3-án ugyanis Egészségpelyhek címmel Hófehér Családi Egészségnapot szerveznek. A hófehér ruhában érkező tanulókat, tanárokat, családtagokat, meghívott vendégeket és előadókat a megnyitó ünnepélyes és szórakoztató programja, a dohányzásról, a védőoltásokról és a csecsemőgondozásról szóló előadások, hófehér dekorációk, kiállítások, kézműves foglalkozás, vetélkedők, az AFS nemzetközi szervezet külföldi diákjai, valamint hófehér édességek várják.

A „Hozz magaddal egy hófehér ajándékot és aranyozd be egy kisgyermek karácsonyát!” felhívásunkkal gyűjtést szervezünk a rendezvény napján. Hófehér plüss, puha-meleg kesztyű, havas gömbök, fehér csokoládé, ingecske – mind azt vára, hogy örömet szerezzen az Óperenciás tenger mesés világán túl a valóságban is. Értékük hálás mosolyban mérhető.

Címkék#Séta-Váci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!