Kecskés Katalin

2019.11.21. 07:00

Cserkészen az életre!

Az emberek nagy eséllyel a „cserkész” szó hallatán az amerikai filmek sütiárusaira gondolnak. Bár persze ennek is van némi valóságalapja, bizton állíthatom, a magyar cserkészekre ez nem igaz.

Madách

Forrás: shutterstock

A cserkészet egy olyan mozgalom, amelyhez csatlakozva a gyerekek játszva tanulnak, barátokat, emlékeket szereznek. Önállósodnak és célt kapnak az életükhöz, ami nem elhanyagolható szempont, hiszen a cserkészeknek is vannak szabályaik.

Amikor én belecsöppentem ebbe a világba, mindössze 8 éves voltam, és fogalmam sem volt róla, mire kellene számítanom. Az őrsvezetőm, aki velem és még pár lánnyal foglalkozott, mindenben mellettem állt. Azóta példaértékűvé vált a szememben, s időközben ő lett a bérmaanyám is. A túrák, táborok, a több napos portyák, vagy az őrsi programok (egy korcsolyázás vagy egy közös sütizés) olyan szoros köteléket hozott létre az őrsömmel és a csapatommal, amit már nem tud semmi szétszakítani. Mert igenis, a Z-generációba tartozók sem csak az internet világába burkolódzva tudják magukat jól érezni. Egy ilyen közösséggel a takarítás, a feladatok elvégzése is élvezetes!

Egy cserkész testvérem egyszer azt mondta: „Ezt nem lehet elmondani, ezt át kell élni!” Így hát bátorítok mindenkit, kicsiket, nagyokat, felnőtteket egyaránt, hogy nyissanak a cserkészet felé és tényleg éljék át. Kisterenyén, az 1119. számú Árpád vezér cserkészcsapat mindenkit szeretettel és tárt karokkal vár!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!